Иван Ибришимов става депутат на мястото на Манолова

14264
Иван Ибришимов става депутат на мястото на Манолова

Кандидатът за кмет на Дупница Иван Ибришимов заема освободеното от Мая Манолова депутатско място в 43-ото Народно събрание. Днес Манолова беше избрана за омбудсман на България.

Иван Ибришимов е втори в листата от Х Многомандатен избирателен район и по право става народен представител. На изборите през есента на 2014 година той събра най-висок процент преференциален вот в Кюстендилска област. За него бюлетина пуснаха 2201 от всички 8453-има, гласували за БСП Лява България в областта.

БСП иска санкция при отказ от задължително гласуване

Задължителното гласуване да бъде съчетано със санкция при отказ. Това предложение направи Янаки Стоилов по време на дебатите за прове...

„Бих искал категорично да заявя, че няма да предам доверието на всички гласоподаватели, които упражниха правото си на преференциален вот и ме поставиха на второ място в Х Многомандатен избирателен район. Преди около месец обаче аз поех и друг много отговорен ангажимент – да бъда издигнат за кандидат за кмет на Дупница от Инициативен комитет, в който влизат дълбоко уважавани от мен дупничани, и подкрепен от моята партия БСП. Винаги съм бил крайно отговорен човек и няма да се откажа от борбата за кметското място в Дупница“, заяви Ибришимов.

„Ако в края на октомври получа необходимото доверие и бъда избран, ще приема волята на гласоподавателите и ще стана кмет на Дупница! А до тогава, ще използвам всеки ден и час от работата ми като депутат, за да бъда в помощ на жителите на Кюстендилска област“, допълни той.

Д-р Иван Ибришимов е роден на 26 януари 1977 година в град Дупница. В Медицинския университет в София се дипломира като стоматолог през 2000 година. В момента има собствен зъболекарски кабинет в Дупница. Живее на семейни начала с д-р Илияна Велкова, също стоматолог, с която имат една дъщеря – Юлия, на 5 години.

Ибришимов започва да се занимава активно с политика през 2003 година, когато става член на БСП. През същата година се включва в кампанията на Първан Дангов, който е кандидат за кмет на Дупница от БСП. След това се увлича в политиката и от редови партиен член става първо секретар на основна партийна организация, после заместник-председател на партийната организация в Дупница, член на Националния съвет на БСП, общински съветник от БСП в Дупница, депутат от БСП в 42-ото Народно събрание.

Премахват павилионите срещу Джамията в Дупница

Павилионите срещу Джамията в Дупница ще бъдат премахнати - това предвижда схемата за разполагане на преместваеми обекти в така наречена...

В рамките на една година, в която е депутат, успява да се пребори за бюджет от 4,5 милиона лева за изграждане на спортна зала в Дупница. Освен това успява да осигури 300 000 лева за смяна на дограмата и ремонт на парното на гимназия „Сергей Павлович Корольов“ в града. Други 200 000 лева с помощта на Иван Ибришимов получава Община Дупница. Помага за разкриване на офис на Изпълнителна агенция по горите в Дупница, както и за вкараването на традиционния в Дупница фестивал „Мир на Балканите“ в ЮНЕСКО. С помощта на депутата Иван Ибришимов сериозна финансова помощ по програма „Региони в растеж” получават и останалите общини от Кюстендилска област.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика