Иван Костов: Политическата криза не е отминала

31312
Иван Костов: Политическата криза не е отминала
Снимка: БГНЕС

"Страната още е в криза и след сформирането на правителството. Счита се, че излизане от политическа криза има едва тогава, когато измине една пълна година без предсрочни избори". Това коментира бившият премиер и лидер на ДСБ ИВан Костов.

Недоверието към втория кабинет на Борисов е по-голямо от недоверието към Орешарски, коментира Костов. Става дума за нетното недоверие - доверие минус недоверие, информира Дарик радио.

ДСБ опря на границата на саморазрушаването си, за да има кабинет на Борисов, заяви Костов

Реших да не участвам повече на национални събрания на ДСБ, макар да обещах за последното. Това заявява в профила си в социалната мрежа ...

"Българските медии се вторачват в доверието, а не гледат, че истинската сила на едно правителство или парламент е да имат ниско общо нетно недоверие. При нас не е така", обясни бившият премиер.

Правителството не се ползва с обществено доверие, което да му даде енергия за необходимите успешни реформи. В резултат то трябва да потърси друг ресурс - слабостта на всички останали, между които и опозицията, да търсят решения. Тази теза застъпи още Костов. Той направи аналогия със ситуацията през 1990 г. и при кризата 1996 - 97 г., когато никой не е можел да направи нищо друго и е бил даден ход на много смели реформи.

Костов, който ръководи Лабораторията за управление на риска към Нов български университет, коментира също, че българската финансова система, икономиката и енергетиката вече са изчерпали ресурса си на "източник на средства за потушаване на крайни политически напрежения и на социални искания", какъвто доскоро са били.

След политическите промени в Гърция е много съмнително, че проектът за газова връзка с България ще бъде довършен заради връзките на управляващите там с Кремъл.

Петър Москов: Преди да говори за Костов, Борисов да се отърве от мадридския си ментор

Има както риби-шарани, така и риби-акули. А Реформаторският блок не е шаран, за разлика от Синята коалиция. Това заяви едно от лицата н...

 


Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика