Яне Янев: Правосъдният министър е като слон в стъкларски магазин

9546
Яне Янев: Правосъдният министър е като слон в стъкларски магазин
Снимка: БГНЕС

„На моменти министърът на правосъдието действа като слон в стъкларски магазин - влиза, потрошава без да мисли“, коментира Яне Янев, лидер на РЗС в студиото на "Още от деня" по БНТ. Той добави, че от министър Христо Иванов се очаква „да покаже какъв е модела и какво да се очаква от него“.

Яне Янев направи категоричната уговорка, че ще отговаря на зададени му въпроси не като съветник на премиера Борисов по въпросите за корупцията, а като лидер на РЗС, съобщава Topnovini.bg.

Яне Янев се похвали, че е осъдил окончателно Волен Сидеров

"Осъдили сме петима клеветници и очакваме още. В моя роден край има много църкви за ремонт, строеж и реконструкции". С тези думи лидеръ...

Според Янев министърът на правосъдието трябва да се съобрази с магистратите.

„Колкото и да е консервативна съдебната система през години тя все пак работеше“.

Според Яне Янев важно е като се прави съдебна система да се проследи какво се случва с „несправедливостта, която от 25 години властва у нас“.

„Например какво ще се случи с олигарсите-контрабандисти“, попита той и добави “Те държат цялата държава и създават етническо напрежение където и когато си поискат. Те не са много - 20 човека, но са толкова силни, че във всеки момент могат да нанесат такъв удар, че да сринат държавата“, коментира той.

„Един от олигарсите в предишното правителство, на Орешарски, си сложи свое протеже, направи го зам-министър на финансите и през него е източил стотици милиони ДДС“, уточни Янев, но отказа да назове конкретни имена.

Яне Янев: БНБ е орган за поръчки в банковата система

ВСС по тази конституция е политически орган. От 22-ма души, 11 са от парламентарната квота. Какво е това, какво е партийната квота! Тов...

Лидерът на РЗС посочи, че крайно време е от Реформаторския блок да отговорят на тежките политически въпроси, а именно кметовете-феодали.

„Има доказани зависимости и би следвало реформаторите да отговорят на тези въпроси сега, а не след като вече станем свидетели на сцените от телевизионния екран“, припомни той и добави „Реформаторите, като част от правителството, да кажат как точно ще се справят с тези корупционни практики в общините, където има тежки зависимости от кметовете-феодали.

„Не може да има борба с корупцията без да има дълбока конституционна реформа“, заяви лидерът на РЗС. Той обясни, че не трябва да се прави просто реформа заради реформата, а да се търси резултата и даде пример със създадения по времето на управлението на НДСВ Инспекторат към ВСС.

„След като беше създаден какво направи – едно голямо нищо“, подчерта Янев.

„Не може да има конституционна реформа без Велико Народно събрание. Абсурдно е да се правят експерименти. Ако се намери кой да сезира Конституционния съд при промени които са противоконституционни, резултатите пак ще бъдат каквито са и в момента“, каза Янев.

Яне Янев атакува кмета на Хаскова и по линия на сина му - депутат от Реформаторския блок

Трусовете във властта отново се засилиха, след като днес кметът на Хасково Георги Иванов обвини bTV в изпълнение на поръчка на премиера...

„Това са пресилени тези, без аргументи, факти и доказателства. Просто една хипотеза без източници“. Така лидерът на РЗС коментира публикациите в „Ди Велт“, че България има сериозен проблем с корупцията и, че мафията у нас осигурява паспорти за джихадисти от „Ислямска държава“.

„Единствената цел на подобни публикации винаги е била да ни дискредитират като държава“.

„РЗС ще участва самостоятелно на местните избори и в малко от случаите ще подкрепя успешните кметове на ГЕРБ – в София, Стара Загора и Бургас.

Според Яне Янев, етническото напрежение, което се създава „цели определени партии да се представят като умиротворители“.

„Ще видите, че ДПС ще са втора политическа сила на изборите и ще изместят БСП“, прогнозира в заключение той.

Румен Овчаров осъди Яне Янев за клевета

Ексенергийният министър Румен Овчаров осъди лидера на РЗС Яне Янев за клеветата, че енергийният експерт и член на Националния съвет на ...

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика