Яне Янев: Василев е давал огромни суми на ББЦ. Бареков: Не е вярно

35496
Яне Янев: Василев е давал огромни суми на ББЦ. Бареков: Не е вярно
Снимка: БГНЕС

Преди два дни Политическият съвет на „Ред, законност и справедливост” реши да подаде сигнал срещу Николай Бареков и Цветан Василев до Върховна касационна прокуратура след като разгледа няколко документа, заяви председателят на партията Яне Янев в сутрешния блок на Нова телевизия.

Янев отказа да даде подробности по документите, защото те вече са следствена тайна. Председателят на РЗС обаче потвърди, че от Василев към Бареков е имало кешови трансфери пред трето лице. Според нашите юристи „България без цензура” е почти 100% финансирана незаконно, твърди Янев. Той каза, че всеки месец посредник, физическо лице, е отивал при Василев и е посочвал исканите от Бареков суми за финансиране на ББЦ. Сумите са различни и големи, като са растяли с приближаването на евроизборите, добави Янев. Най-малката сума била 300 хил. лева месечно, уточни той.

От ББЦ вече говорят за два верни рапорта за Борисов, Коритаров казва, че притискат оперативен агент

Рапортът за Бойко Борисов е попаднал в ръцете на Никола Бареков по пощата. Това заяви бившият секретар на МВР и член на „България...

По думите на Яне Янев парите са завеждани счетоводна като съвсем различна дейност, а не финансиране на политическа партия.

Янев посочи и че за медийна политика на ББЦ са отивали милиони – над 2 млн. лева. Тези пари са минавали през рекламна агенция и оттам са отивали към определени медии. В друг документ пък пише „500 хил. лева за къща”, посочи Янев. И заяви, че „въпросната къща” е купена абсолютно с незаконни средства, до този извод и НАП е стигнала, твърди лидерът на РЗС.

Логично лидерът на ББЦ Николай Бареков не издържа и се включи в разговора по телефона. Той уточни, че след като е поканен от следствието да отиде днес в 10:00 часа, може би това е сценарий заради Яне Янев. Може би съм викнат там да се обяснявам за глупостите му и изфабрикувания сигнал. Очевидно е задействан сценарият, който разби КТБ, и срещу мен. По изкуствен път искат да ме извадят от изборите. Не съм получавал пари от Цветан Василев като политическа фигура, заяви Бареков.

Николай Бареков коментира и снощното писмо на Цветан Василев, в което банкерът казва, че съжалява за подкрепата си за Бареков за директор на ТВ7. Бареков поиска да се отворят вестниците „Монитор” и „Телеграф” и да се видело колко материали има за него, което предизвика смях.

Цветан Василев се кае: Сгреших, че препоръчах Бареков за директор на ТВ7

След като години наред досегашният собственик на КТБ Цветан Василев не обелваше и дума пред медиите, откакто банката му влезе под специ...

За финал Яне Янев заяви, че корумпирани типове се вкарват в политиката и се държат на юзда.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика