Яне алармира: Фалшив вот прави ДПС втора сила, а ГЕРБ взима над 130 мандата

19928
Яне алармира: Фалшив вот прави ДПС втора сила, а ГЕРБ взима над 130 мандата
Снимка: БГНЕС

Лидерът на РЗС Яне Янев предупреди, че ДПС ще бъде втора сила на предстоящите предсрочни парламентарни избори. Той заяви това в предаването "Събуди се..." по Нова телевизия. Той информира, че Движението за права и свободи е открило 56 нови избирателни секции в Турция, а това се е случило по безпрецедентен начин. С тях секциите в югоизточната ни съседка са набъбнали до 136.

"Сумарно, със секциите в Турция и Западна Европа, ДПС ще има гласоподаватели на 200 места, заяви Яне Янев. - И ДПС ще има над 100 000 гласа. Такова нещо не се е случвало за целия преход. Ако този вот беше истински, нямаше да е проблем. В много случаи, ако се вземат протоколите в различните комисии в ЕП, ще потвърдят това с факти. Ние сме единствената страна в ЕС, която позволява съдбата й да бъде решена от чужда държава, която не е член на ЕС. Аз не се съмнявам, че ДПС чрез тази служебна победа ще бъде втора политическа сила. Но тя ще стане втора с политическа фалшификация. И запомнете – европейските институции ще обсъждат този казус. Ако нашият Конституционен съд допусне тези гласове, това тотално ще опорочи българската избирателна система. Тогава България ще бъде гледана по още по-особен начин от нашите партньори в ЕС. Във всички случаи ГЕРБ ще има над 130 мандата. Искам да преизчислите - когато вместо 7 попаднат 3 партии в парламента, колко мандата ще имат. Нека пак да дискутираме гласовете за ДПС, които идват от Турция. Това ще стане европейска тема".

Яне: Подготвя се фалшификация на вота със секциите в Турция

С откриването на повече изборни секции в чужбина е създадена предпоставка за фалшификация на вота. За това алармира лидерът на РЗС Яне ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика