Явор Гечев: Не съм се съгласявал да поема ДФЗ, законово е невъзможно

21134
Явор Гечев: Не съм се съгласявал да поема ДФЗ, законово е невъзможно
Снимка: БГНЕС

Не съм давал съгласието си да бъда избиран за изпълняващ длъжността изпълнителен директор на Държавен фонд "Земеделие". Това заяви Явор Гечев, зам.-министър на земеделието и храните.

"Преди часове научих, че на заседание на Управителния съвет (УС) на Държавен фонд "Земеделие" - Разплащателна агенция (ДФЗ-РА) е било взето решение да бъда определен за и.д. изпълнителен директор на структурата", казва Гечев.

Той пояснява, че на 9 юли със заповед на министър Димитър Греков е бил отстранен като член на УС на ДФЗ-РА. Научих за отстраняването ми минути преди заседание на УС, заяви Гечев.

На следващия ден заминах на служебна командировка в Добрич, подписана от министъра на земеделието, продължава с разказа Гечев. 

"До този момент не съм давал съгласието си да бъда избиран за и.д. изпълнителен директор на ДФЗ-РА, още повече, че съвместяването на двете длъжности - зам.-министър на земеделието и храните и и.д. изпълнителен директор на ДФЗ-РА е законово невъзможно", подчертава Гечев и допълва: "Изборът е извършен без мое знание и съгласие. Аз съм български зам.-министър и изпълнявам стриктно задълженията си".

Вече бившият шеф на ДФЗ: Заседанието не е било легитимно

Съмнявам се, че днес е имало легитимно заседание на Управителния съвет на Държавен фонд "Земеделие". Това каза вече бившият изпълнителн...

"Убеден съм, че за номинирането на кандидати за тази отговорна позиция е необходим консенсус между двете политически сили подкрепящи правителството на г-н Пламен Орешарски.  Този консенсус не е налице, предвид факта, че изборът не е бил консултиран с партията, която представлявам", заявява още Гечев.

Интересен факт е, че по време на днешното си гостуване в bTV земеделският министър Димитър Греков заяви, че се е обадил на Гечев, докато е бил в командировка в Добрич и че Гечев се е съгласил да поеме ДФЗ.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com