Йотова: От май насам БСП нямаше никакъв контрол над правителството

14356
Йотова: От май насам БСП нямаше никакъв контрол над правителството
Снимка: БГНЕС

"Определено след изборите в неделя за председател на БСП смятам, че партията ще се върне към левите идеи и корени." Това каза в предаването на БНТ „Още от деня" Илияна Йотова, евродепутат от БСП.

Евродепутатката призна, че на втория тур от изборите за председател е подкрепила именно Михаил Миков, като допълни, че на първия е гласувала за една от жените кандидатки за лидер на партията.

БСП: Тази актуализация е за задоволяване свръхамбициите на Плевнелиев

Днешният дебат е безпрецедентен. Не защото ние опитахме да провалим това заседание, а защото трите комисии са против това предложение. ...

"Не вярвам на прогнозите на социолозите, че разликата между нас и ГЕРБ е чак толкова голяма - около 14 процента. Помните какви проценти ни даваха и преди евровота, а вижте какво стана", каза тя.

"Пред левицата предстои много работа в следващите месеци относно подготовката за изборите, изготвянето на листите за предсрочните парламентарни избори", каза още Йотова.

"Ние трябва максимално бързо да отговорим и покажем на нашите избиратели какво сме свършили през годината и нещо управление и на базата на какво ще искаме отново тяхното доверие", категорична бе тя.

Евродепутатката заяви, че в последните два месеца след евровота БСП е загубила толкова авторитет колкото не е изгубила през изминалата преди това година.

АБВ готови да дадат шанс на новия председател на БСП

Длъжни сме да дадем известен срок на Михаил Миков – да си проличи дали иска промени в Българската социалистическа партия. Дотук н...

Според Йотова от май насам БСП като мандатоносител няма никакъв контрол над действията на правителството, което очевидно слуша повече другата партия, която го поддържа в лицето на ДПС.

"Част от актуализацията на бюджета трябва да е ясно на всички, че се прави, за да се осигурят средства за стабилизирането на КТБ и изобщо на банковата система, но ние от БСП не сме убедени, че има достатъчно информация, за да се прави такава сериозна крачка. Последните действия на ГЕРБ, които днес официално са внесли искане в деловодството на НС да се приемат законови промени, които да дадат на служебното правителство права да преговаря с чужди държави и банки с цел евентуалното взимане на заеми, с тези действия може би се цели една политическа нестабилност, която да продължи и след 5 октомври и служебния кабинет да продължи да управлява по-дълго отколкото сме очаквали", добави Йотова.

"След 5 октомври не се знае дали самото БСП ще иска да прави коалиция, с който и да е, защото раните са още пресни и те няма да заздравеят толкова бързо и лесно", каза още тя.

 

Изборът на Миков беше ясен, твърди журналист

Като нов председател Михаил Миков можеше да получи поне една седмица толеранс, да видим какъв ще е изборът му за Изпълнително бюро. Тов...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика