Журналисти: Номинацията на Пеевски е куршум в главата на демокрацията

61519
Журналисти: Номинацията на Пеевски е куршум в главата на демокрацията
Снимка: БГНЕС

Ахмед Доган де факто се явява на евроизборите с два отбора – на ДПС и на „България без цензура”. Това се доказва от факта, че последната е партия на Делян Пеевски, а той в листата на ДПС. Така коментираха предизборната ситуация журналистите Найо Тицин и Владимир Йончев пред БТВ.

Според тях в така създалите се условия, нагнетени и от неприемливата за обществото кандидатура на Пеевски за евродепутат, има само един начин за „противодействие” – масова избирателна активност на 25 май.

Филиз Хюсменова е водач на евролистата на ДПС, Пеевски е втори

Листата на ДПС за европейските избори ще се води от заместник-председателя на партията и български представител в Европейския парламент...

„Номинацията на Пеевски е куршум в главата на демокрацията, куршум за европейските ценности. На мен ми е интересен въпросът защо е на второ, а не на трето място – явно този ресурс, който можеше да бъде инвестиран и в третото място на ДПС вероятно ще е инвестиран в един друг политически проект – партията на Бареков. Затова Пеевски е на второ място – хем той влиза в ЕП, хем на Бареков му се осигурява място за поне един евродепутат”, коментира Тицин, тълкувайки ходовете на ДПС зад подредбата на листата за евровота.

Според Владимир Йончев пък с номинацията на Пеевски ДПС показва, че мисли в дългосрочен план. „Сега всички противници са обезоръжени при такъв тип кандидатура. Какво предизвика летните протести – че кандидатурата за шеф на ДАНС стана тихомълком, без гласовете и одобрението на обществото, без дебат. Сега всичко е на масата – кой от нас може да се противопостави на правото на всеки да се кандидатира. Това е провокация”, смята журналистът.

На друга позиция се обяви друг журналист в студиото – Петьо Блъсков. „Да го оставим Пеевски да си демонстрира качествата. Общо взето е делови човек. Трябва да свикваме – някой дава парите, а друг прави политика. Световната игра е такава. Нека партиите си носят кръста, а народът да ги съди”, заяви той.

Припомняме, че Делян Пеевски заема второто място в евролистата на ДПС, първа е Филиз Хюсменова.

Местан: Един човек е доста удобен, за да се скрият зад него десетина истински олигарси

Дали цялата тази стратегия за сатанизирането на едно лице, персонализирането на всички недъзи на българската политическа действителност...

 

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com