Журналисти питат: Кой плати командировка на Цветанов в САЩ, за да говори след това за "Хизбула"?

14905
Журналисти питат: Кой плати командировка на Цветанов в САЩ, за да говори след това за "Хизбула"?
Снимка: БГНЕС

Не е ясно с какви пари Цветан Цветанов е платил за продължилата си половин месец командировка в САЩ в периода 17 ноември – 3 декември 2012 година.

Информацията за командировката е била изискана от вестник „Преса” по Закона за достъп до обществената информация. Искането е включвало цялата делегация, но са дадени данни само за Цветанов. От дадената информация е станало ясно, че Цветанов е прекарал поне две нощи в луксозен хотел, където стаята струва 900 долара – между 1-ви и 3-ти декември.

Прокуратурата няма да възрази срещу връщането на обвинението за подслушване срещу Цветанов

Прокуратурата няма да протестира определението на Софийския градски съд, с което едно от делата срещу бившия вътрешен министър Цветан...

„17 дни е необичайно дълга командировка. Самият Цветанов се обърка в обясненията си. Все още не се знае по чия покана е отишъл”, коментира Стефан Ташев, завеждащ криминалния отдел на „Преса” пред bTV. Прокурор Ася Петрова твърди, че поканата дошла от Държавния департамент на САЩ, но от МВР не потвърждават това.

Ташев поиска от Цветанов да обясни кой е платил командировката му и дали плащането няма връзка с обявената след това позиция на силовия бивш вицепремиер, че зад атентата на летище „Сарафово” стои „Хизбула”.

Освен командировката в САЩ, Цветанов има и други интересни пътувания зад граница. На очи се набива спешно отиване до Гданск на 18 юли 2011 година. Това пътуване не е обявено официално, а е струвало 18 879 лева. Цветанов е прекарал 262 дни от мандата си (3 години и 8 месеца) в командировки.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика