КЕВР отложи решението за тока, Иванов се оправда с "Държавен вестник"

9593
КЕВР отложи решението за тока, Иванов се оправда с "Държавен вестник"
Снимка: БГНЕС

Очакваше се днес да стане ясно ще се удължи ли срокът за влизане в сила на новите цени на тока. Това обаче ще се разбере на 30 юни, вторник.

Като причина за отлагането на окончателното решение дали ще се отложи с един месец поскъпването на тока председателят на КЕВР Иван Иванов изтъкна, че поправката, приета вчера от Народното събрание в Закона за енергетиката, която позволява отлагане с месец на това решение, все още не публикувана в "Държавен вестник". В поправените текстове депутатите записаха, че законът в променения му вид влиза в сила от 30 юни.

Домусчиев хем обвини ВЕИ за по-скъпия ток, хем не каза конкретни имена

„Ден на траур за българската икономика” – с такъв бадж се появи председателят на КРИБ Кирил Домусчиев в сутрешния бло...

"Ако Комисията излезе с решение днес, то ще бъде с нищожно значение от правна гледна точка", обясни Иванов. Той каза също и, че заради отпаравените много критики към КЕВР Комисията ще прецени дали да не се обърне към съда по някои по-пиперливи изказвания.

Междувременно повече от хиляда големи компании участваха в протест на работодателите срещу очакваното поскъпване на тока за индустрията с между 13 и 20 процента, съобщи БНР.

Предприятията спряха производството си за един час преди обед. Въпреки че има напредък в диалога с властта, бизнесът отчита постигнатото като недостатъчно и затова не отмени планирания преди седмица протест.

Въпреки поисканата преди седмица и осъществена среща с премиера и ресорните министри и набелязаните конкретни мерки, бизнесът все още чака реалното решаване на проблема в енергийния сектор, включително реформиране на цялостния ценови модел, с балансиране на интересите на всички страни и въздържане от промени в цените както за стопанските, така и за битовите потребители.

Народното събрание прие възможност за КЕВР да отложи поскъпването на тока

Народното събрание одобри и на първо четене, и на второ четене законови промени в преходните и заключителни разпоредби на Закона за ене...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика