Кабаиванов: Отиваме на изборите като СДС (видео)

6948
Кабаиванов: Отиваме на изборите като СДС (видео)

Няма да правим нови коалиции, на изборите ще отидем със знаковите букви СДС. Това заяви председателят на СДС Емил Кабаиванов, предаде БГНЕС.

Преди отбелязването на 23-ата годишнина на СДС от партията излязоха с политическа декларация, в която призоваха за обединяване на дясноцентристките партии в бъдещото управление. Сред евентуалните партньори на СДС не попада Меглена Кунева, защото няма никакви доказателства, че нейната партия принадлежи към това пространство, каза още Кабаиванов. Ако ДСБ се разпуснат и искат да станат членове на СДС, са добре дошли, добави той.

Председателят на СДС отказа да назове партиите, които възприема като дясноцентристки и които биха били коалиционен партньор на СДС в следващия парламент. Ние сме убедени, че голямото завръщане към СДС започва, допълни Кабаиванов. Той определи и декларацията като призив към всички, които през годините са били членове на СДС, но са били изгонени или изключени.

Тук става въпрос за хора, които през годините са свързани със СДС и не са вредили на съюза с думи, действия или са се облагодетелствали на гърба на партията, поясни Кабаиванов. По неговите думи партията остава вече с петима депутати в Народното събрание, тъй като Михаил Михайлов на практика се е самоизключил като 2 години не е плащал членски внос.

По повод кандидатурата на Галя Гугушева за член на Конституционния съд, председателят на СДС отрече да има истина в отправените към нея обвинени или в твърденията, че между двамата има роднинска връзка. Това, че някои хора в задкулисието ще извадят доводи, този филм ние вече сме го гледали, допълни той . "Дали кандидатурата ни ще бъде подкрепена от ГЕРБ ще видим", каза още Кабаиванов.

Костов: Категорично сме "за" Синя коалиция

Категорично сме "за" Синя коалиция, за единна истинска десница. Ние не се радваме на случващото се в СДС. Единната истинска десница за...

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com