Кадиев отговори на неудобните въпроси на Манолова и прикани и други да отговорят

27001
Кадиев отговори на неудобните въпроси на Манолова и прикани и други да отговорят
Снимка: БГНЕС

Кампаниите на кандидатите за нов председател на БСП вървят с пълна сила, след като конгресът на партията-столетница ще се проведе в неделя, 27 юли.

Вчера, 23 юли, един от основните кандидати в лицето на Мая Манолова продължи с подхода си към разкриване на всичко в партията, случило се по времето на управлението на Пламен Орешарски. Манолова организира гражданска дискусия, в която постави девет неудобни въпроса към партията, които определят бъдещето ѝ.

Кадиев: Ще бъде грешка БСП да се яви самостоятелно на изборите

Чувам доста гласове, че БСП трябва да се откаже от коалиции сега и да се яви сама. Според мен това е грешка. Това каза в интервю за Аге...

В отговор Георги Кадиев, който напусна БСП и парламента заради задкулисието в партията, пусна своето виждане по всеки един от въпросите в профила си във Facebook. И определи въпросите като много закъснели. Ето и отговорите на Кадиев:

1. На кого служеше българското правителство?

На това може да отговори само този, който предложи на БСП състава на този МС, т.е. Сергей Станишев и неговият най-близък кръг. Аз не мога да съм сигурен, а сега всеки член на БСП трябва да се обяснява.

2. Банковата криза и позицията на БСП?

Никакви специални закони за КТБ. Имаме добри закони, слаб банков надзор и гуверньор с провалена репутация. Основната мярка е засилване на БНБ и банков надзор, за да не се използват банки за политически цели.

И Кадиев влиза в битката за лидер на БСП

Бившият депутат от БСП Георги Кадиев заяви, че се кандидатира за председател на партията. Това той направи в официалния си профил във F...

3. Бъдещето на Коалиция за България?

Запазваме коалицията, защото БСП обединява левите партии, не ги разединява. С възможността за преференциален вот вече всяка партия може да се докаже.

4. Отношенията с АБВ?

На изборите сме съперници. След изборите - партньорски отношения, доколкото и те са в лявото пространство.

5. Какво е отношението на БСП към управлението – експертно или политическо?

Кадиев за Стойнев: Не очаквах да влезе в това компроматно блато

Провокиран от изказване на икономическия министър Драгомир Стойнев, който е и кандидат за поста лидер на БСП, напусналият НС и ръководн...

И двете. Експерти, но от нашата политическа сила. Чисто политическо или чисто експертно управление е лош вариант.

6. ДПС и това, което се случи през изминалата година?

ДПС е всичко това, което БСП допусна да й се случи. Те се възползваха от слабостта на БСП. Ние нямахме цели /Станишев имаше, но свои собствени/, докато ДПС имаше и ги наложи.

7. Дали БСП да е непременно във властта или в опозиция?

БСП трябва да премине през пречистване, а това не става в безпринципни коалиции. И в опозиция една партия може и трябва да бъде силна. Знам, че на мнозина им хареса на власт и очакват да чуят как ще запазят местата си. Но това означава да ги излъжа в очите. Мога да обещая кръв, пот, сълзи и силна опозиция. Управление: след 4 години.

Драгомир Стойнев отрича Станишев и БСП да са били зависими

Допуснахме да се разрази една политическа криза и оставката е хубаво нещо, защото кризата можеше да удари по икономиката. Неслучайно ра...

8. Как ще се разпределя партийната субсидия?

Намаляване дела на центъра /Позитано/ и увеличаване дела на областни организации. Не съм готов да дам конкретни числа, преди да имам всички данни.

9. Какъв е обликът на партията в медиите?

Няма значение. Обликът в медиите зависи от самите медии и те могат да го манипулират. Важно е какъв е обликът в сърцата на хората. Хубаво е, че има интерес към нас. Всички /надявам се/ искат да се случат добри неща в БСП.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика