Каква е тази универсалност, в правителството реформаторство няма, казват Минчев и Капон

13492
Каква е тази универсалност, в правителството реформаторство няма, казват Минчев и Капон
Снимка: БГНЕС

Има предложения за министри в новото правителство, които са, меко казано, спорни. Най-много се обсъжда кандидатурата на г-н Лукарски – той е предложен за най-много ресори, а тази „универсалност” е доста притеснителна. Аз за пръв път чувам той да има връзка с икономиката. Това каза политологът Огнян Минчев в коментар за бъдещото правителство.

За да се избегне подкрепата на ДПС, е неизбежно ГЕРБ и Реформаторите да търсят подкрепата при политически сили, които имат „и бегло съвпадение” с вижданията на Борисов и Реформаторите, смята Минчев. За мен АБВ е по-голямо лоби на руските енергийни интереси, отколкото БСП, добави той.

Корман Исмаилов: ГЕРБ да търси подкрепа за 121, иначе да връща мандата

ГЕРБ трябва да представят програмата, по която постигнахме съгласие, на други партии и да търсят подкрепа. Засега това са АБВ и „...

Това правителство няма да е реформаторско – категорично, заяви лидерът на ЕНП Мария Капон пред Нова телевизия. Как може бащата на АБВ – Първанов, който е част от големия енергиен шлем на Москва, да е реформатор? Румен Петков ли ще бори корупцията – по-добре да си говори с братя Галеви. За мен нови избори са по-добър вариант, отколкото един такъв „олигархично балансиран кабинет”, категорична беше Капон. Икономиката в това правителство направо е дадена на Валентин Златев, добави тя.

Не мисля, че нови избори ще премахнат олигархичното начало. Това може да стане само при парламент със силно антиолигархично мнозинство и кабинет, готов да си сложи главата в торбата. Сега ги нямаме тези обстоятелства, заяви Минчев.

Вървим към кабинет на малцинството, смята Мария Капон. Не е реформаторско обаче да се разделя МИЕТ на три министерства – само с това се вдигат с 50 хил. лева разходите. Все пак, колкото и да е лоша оформящата се формула, тя все пак е временен компромис.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика