Калфин: АБВ са готови да участват в работна група по антикорупционния закон

3649
Калфин: АБВ са готови да участват в работна група по антикорупционния закон

Вицепремиерът Ивайло Калфин още преди ваканцията на депутатите е заявил пред вицепремиера Меглена Кунева принципните си възражения относно антикорупционния закон. Това обяви Калфин, от групата на АБВ, който беше в град Вълчидол, където откри общностен център за деца в риск, съобщава БНР.

Според него да се даде на един човек изключително много власт и той да се издъни на партиен принцип, както и да работи по анонимни сигнали за корупция, не е истинска борба с нея. Калфин каза още, че той и колегите му от АБВ са готови да участват в работна група по закона и да представят за обсъждане предложенията си. Но поне трябва да бъдем изслушани, подчерта той. 

Хората с еднодневни трудови договори не губят социалните си помощи

Предложенията за промени в трудово-медицинската експертиза се подготвят и ще бъдат положени на широко обществено обсъждане, преди да бъ...

По повод протестите на социалните работници вицепремиерът каза, че те работят в тежка среда и при изключително ниско заплащане. За това той е против съкращенията в социалната система и повишаването на заплатите в нея е негов приоритет през новия политически сезон.

По повод проекта за антикорупционния закон лидерът на АБВ Георги Първанов посочи, че повече доверие в аванс няма да бъде давано и трябва да бъдат проведени задълбочени разговори в рамките на управляващата коалиция.

"Депутатите от АБВ няма да подкрепят промените в Конституцията и при гласуването им в пленарната зала, заяви още Първанов. Той напомни, че АБВ е осигурила подписи в знак на съгласие за промените в основния закон, но това не означава, че ще гласува "за" на първо четене. 

Няма да гласуваме "за" на първо четене. Това произтича от всички позиции, които ние сме приемали досега. Без нашите гласове, въпреки всичко, вносителите ще имат своето конституционно мнозинство - над 160 гласа, и макар и не по най-ускорената процедура обсъждането ще продължи, заяви лидерът на АБВ. 

Ето имената на депутатите, отхвърлили антикорупционния закон

Ясни са имената на депутатите, гласували "въздържал се" и "против" за антикорупционния закон на Меглена Кунева и заради които той беше ...

АБВ ще подкрепи на второ четене промените, свързани с разделението на ВСС на две колегии и засилването на правомощията на инспектората, но не и квотното разпределение в колегиите. Първанов обяви. 

В споразумението за партньорство на АБВ с ГЕРБ ние ангажименти за това да мачка някой прокуратурата с политическо менгеме такъв ангажимент не сме поемали, каза лидерът на АБВ.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика