Калфин: Бихме влезли в коалиция ГЕРБ-БСП, ако има нужда

14676
Калфин: Бихме влезли в коалиция ГЕРБ-БСП, ако има нужда

Готови сме да се включим в един формат ГЕРБ-БСП, ако има нужда. Това заяви в ефира на bTV членът на ръководството на АБВ Ивайло Калфин след проведената вчера среща между представители на партията и ГЕРБ. Той добави, че съставянето на подобна широка коалиция е отговорност на ГЕРБ.

Подобни обединения между най-голямата лява и дясна партия се правят в страни като Германия, Австрия и Холандия.

Калфин и Кадиев: Всички загубиха тези избори, Борисов да си преглътне егото

ГЕРБ трябва да помисли, да подаде ръка и да се сформира правителство. Около това мнение се обединиха един от лидерите на АБВ Ивайло Кал...

Бившият външен министър определи коалицията ГЕРБ-БСП като стабилна. Той допълни, че АБВ е готова да подкрепи определени решения на бъдещото правителство, дори да не участва в него. В това число влизат - актуализацията на бюджета, цената на тока и мерките за спасяване на банковата система.

Като позитив беше това, че вече се говори за партийни програми. Според Калфин обаче подобни срещи, каквито организират от ГЕРБ, коалиции не се правят. Това се случва на среща между ръководствата на партиите.

По отношение на актуализацията на бюджета, членът на ръководството на АБВ се обяви против актуализацията с "големи числа". По този начин ще влезем в процедура по свръхдефицит и в следващите няколко години няма да можем да харчим повече пари, оправдавайки се с ЕС.

В заключение възможността за бъдещи съвместни действия между БСП и АБВ не бяха изключени. Според Калфин пътят е отворен, но проблемът не е само в един човек (визирайки Сергей Станишев). Той допълни, че за да съвместни действия между левите формации, първо при "червените" трябва да се случат определени процеси.

Калфин: Хората не искат избор между ГЕРБ и БСП

Няма да бъда депутат в следващия ЕП. В личен план обаче не съжалявам за избора, който направих, тъй като смятам, че политиката трябва д...

 

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика