Калфин: Детските надбавки не са награда за дете

6712
Калфин: Детските надбавки не са награда за дете
Снимка: БГНЕС

Всички са съгласни, че ако не пипнем нищо, няма да може да увеличим пенсиите. Така отговори социалният министър Ивайло Калфин на въпроса дали ще има увеличение на пенсиите.

Има много свободни места в отбраната и МВР и там може да бъдат пренасочени по-възрастните служители, обясни друг аспект от реформата Калфин.

Калфин предлага минимална пенсионна възраст в сектор "Сигурност" - 52 г. и 10 месеца

Предлага се минимална възраст за пенсия за сектор "Сигурност" да е 52 години и 10 месеца от 1 януари 2016 г. След това да расте с по дв...

Относно децата с увреждания министърът каза, че днес има среща с такива родители.

 

"Големият ни проблем е, че те не са организирани и много трудно върви диалог. Проблемите наистина са тежки и отглеждането на такова дете е много трудно. Това, което получават е много по-малко е от това което очакват, те сравняват с по-развитите страни", добави още той.

Калфин изрази мнение, че детските надбавки за него не са дискриминация: "Това е подпомагане на родители, които имат ниски доходи. Това не е награда за дете. Социалната система би трябвало да подпомогне тези, които имат нужда, това е смисълът на детските надбавки."

"Ако е честна поне една част от опозиция тя ще намери 90% от совите предложения в това предложения за реформа.  БСП също може да ги припознае. Няма да  е честно към хората, ако те не го признаят" и добави, че очаква подкрепа от хората.

Калоян Паргов: Калфин се дразни заради изхвърлянето му с пенсиите

Вицепремиерът и министър на труда и социалната политика Ивайло Калфин е раздразнен от собственото си изхвърляне по отношение на пенсион...

Калфин призна, че очаква искри в междупартийното общуване. "Да видим дали ще има промяна. Когато си в коалиция с някого не може да бъдеш изненадан в последния момент с някакъв законопроект."

На въпрос дали Георги Първанов ще бъде избран за  лидер на АБВ Калфин отговори: "Аз се надявам и това ще бъде моят глас."

 

 

 

Калфин: Равнопоставеността между половете ще се включи във всички политики

Равнопоставеността между половете ще бъде включена във всички държавни политики, съобщи в Правец вицепремиерът и министър на труда и со...

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика