Калфин: Коалиция се прави с диалог, а не с ултиматуми и последни предупреждения

4702
Калфин: Коалиция се прави с диалог, а не с ултиматуми и последни предупреждения
Снимка: АБВ

Предоговарянето и преформулирането на коалиционното споразумение не е необходимо. Това каза пред БНР вицепремиерът и министър на труда и социалната политика Ивайло Калфин от АБВ.

Той обаче призова за сериозна и откровена дискусия между партиите от мнозинството. "Коалиция се прави с диалог, а не с ултиматуми, писма и последни предупреждения. Когато имаме съгласие върху целите на политиката, тогава трябва да обсъдим инструментите, с които това се постига. Мисля, че това е възможно", каза Калфин.

Калфин: Това, което гласувахме не е рязко увеличение на възрастта за пенсиониране

Изпълняваме всичко, което сме поели като ангажимент, особено в сферата, в която работя. Това заяви в ефира на bTV вицепремиерът и минис...

По думите му, ако се иска държавата да върви напред, трябва да се положят усилия за това. "Ако се окаже това невъзможно, очевидно конфигурацията не работи", каза още той. 

Според вицепремиера Законът за корупцията трябва да премине през още дискусии, за да не се направят промени, които обаче да не постигат необходимите резултати. 

Калфин беше категоричен, че ключът за справяне с демографската криза в България е свързан с икономиката и производителността, а не само с броя на населението. Бедността не трябва да се увеличава: Страните с добра демографска характеристика са страните, които осигуряват на един работещ висок процент на БВП. Това коментира социалният министър във връзка с доклада на ООН, според който през 2050 година у нас ще живеят около 5 млн. българи. 

Връзката между лошите условия на живот в много държави са правопропорционални на раждаемостта. Калфин заяви, че в много бедни държави раждаемостта е голяма. 

Коалицията се разпада наесен!

Борисов нехае, но отсега трябва да знае, че коалицията на ГЕРБ с Реформаторския блок (РБ) е пред разпад - колкото и управленски мир (и ...

Той беше категоричен, че докато не се създадат условията и услугите за облекчаване на гледането на дете от едно семейство, няма как да има видими резултати по отношение на справянето с демографската криза.

Днес във връзка с това дали се очаква пренареждане на парламентарната конфигурация премиерът Бойко Борисов каза: "Повече търпение и повече разум, на мен да не ми е приятно всеки ден да се съобразявам с претенции".

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика