Калфин: Оставката на управителя на БНБ няма да реши кризата с КТБ

12103
Калфин: Оставката на управителя на БНБ няма да реши кризата с КТБ
Снимка: АБВ

Оставка на управителя на БНБ Иван Искров не решава нищо, освен лични въпроси. Това коментира пред БНР зам.-председателят на ПП "Алтернатива за българско възраждане" (АБВ) Ивайло Калфин. Той е на мнение, че оставката на Искров няма да реши нищо в кризата с КТБ.

„Очевидно е, че Централната банка има много пропуски, много грешки и принос за тази криза в КТБ, но тя не е единствената институция, която има такъв принос”, добави бившият външен министър. Той е категоричен, че ако резултатът от случая с КТБ е оставката на гуверньора на Централната банка, то истината за това кой и как предизвика кризата в Корпоративна търговска банка ще остане надалече.

Калфин: Имаше умисъл в клатенето на КТБ

"Според мен проблемът тръгна от спора между двамата господа - Пеевски и Василев (Делян Пеевски и Цветан Василев), но след това прерасна...

Калфин отново припомни препоръката на АБВ - да се направи една международна експертиза под ръководството на европейския банков орган, който се занимава с банковия надзор в Европа и който най-добре може да каже кой какво е свършил и какво не е свършил.

Прокуратурата има силен принос за това, което се случи – и нестабилността, и паниката по отношение на КТБ, каза още Ивайло Калфин. Той добави, че освен държавното обвинение, много са институциите, които са довели до кризата с КТБ.

 

 

Константин Проданов: Обясненията около КТБ са незадоволителни

Обясненията, които до момента се дават за състоянието на КТБ са незадоволителни. Цялата ситуация около банката е съпроводена от поредиц...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика