Калфин: Подготвяме промени в два закона за социално подпомагане

24739
Калфин: Подготвяме промени в два закона за социално подпомагане

В момента разработваме промени в Закона за социалното подпомагане и в Закона за семейните помощи за деца. Това обяви в Раднево министърът на труда и социалната политика Ивайло Калфин, предаде БГНЕС.

Отворени сме към всякакви предложения от страна на експертите в сферата за социално подпомагане, които биха я подобрили, модернизирали и оптимизирали. Искаме да направим така, че парите за децата и семействата им, да достигнат наистина до тези, които се нуждаят от тях. Обмисляме и въвеждане на мерки, които да редуцират явлението "деца-раждат-деца", заяви по време на посещението си в Центъра за обществена подкрепа в Раднево Калфин, цитиран от пресцентъра на МТСП.

Пред екипа на Центъра, представители на Общината и работници от областната структура на АСП, министърът призова за повече активност и идеи, които да подпомогнат експертите в министерството при разработване на най-подходящите законови промени.

Центърът за обществена подкрепа е добър пример за успешно реализиран общински социален проект, който съществува от близо две години. Предназначението на Центъра е предоставянето на комплекс от безплатни социални услуги, насочени към деца и семейства в посока консултиране на деца с поведенчески проблеми и прояви, превенция на насилието, отпадане от училище, деинституционализация и реинтеграция чрез обучение в умения за самостоятелен живот и социална интеграция на деца от институциите.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика