Калфин: Политиците ги е страх от народа

22385
Калфин: Политиците ги е страх от народа
Снимка: АБВ

Хората трябва да оказват обществен натиск, когато видят нередности, защото политиците ги е страх от народа. Това заяви Ивайло Калфин, който е водач на листата на АБВ за Варна, предаде "Фокус".

"Властта не може да си позволи народът да бъде срещу нея. Ситуацията в страната е тежка, защото икономиката не се развива. България изнася зърно и евтин труд и няма как да забогатее от това”, заяви Ивайло Калфин.

Калфин се обяви за защита на работните места на жените с репродуктивни проблеми

Днес водачът на листата на ПП "Алтернатива за българско възраждане" (АБВ) Ивайло Калфин се срещна с жени с репродуктивни проблеми във В...

Според него държавата трябва да се намеси и да инвестира в предприятия, които да създават работни места. Калфин подчерта, че е справедливо по-богатите да плащат по-високи данъци от бедните.

„Държавата трябва да бъде отговорна”, каза още той.  Според него, за да се подобри състоянието на съдебната система, трябва да се намали мандатът на съдиите и прокурорите, а във ВСС да отпаднат квотите на парламента. Пред жителите на община Вълчи Дол той спомена и за причините, довели до създаването на АБВ.

„АБВ е нова и млада партия, събрала хора, на които не им харесва какво се случва в държавата. Партията има леви възгледи, повечето от членовете на АБВ са от левицата, но има и много хора, които никога досега не са се занимавали с политика. Събрало ги е разбирането, че не трябва да се оплакват, а да търсят и прилагат решения”, заяви още той.

Калфин даде за пример секторите здравеопазване и образование, които не са със завършени реформи. Според него образованието трябва да подготвя хора, професии, затова АБВ ще настоява да се върне професионалното образование. За сектор здравеопазване Калфин подчерта, че трябва да влязат повече пари в системата, а здравните вноски на пенсионерите, да бъдат внасяни от държавата. 

Калфин: Новият парламент трябва да започне работа по краткосрочните проблеми

Най-трудно ще бъде да се постигне някакво съгласие по важни за страната теми. Този парламент ще трябва да започне да работи по краткоср...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика