Калфин поиска диспут с автора на опорните точки на БСП

24993
Калфин поиска диспут с автора на опорните точки на БСП
Снимка: БГНЕС

Разкритията на разследващия сайт „Биволъ”, че БСП използва специална компания – „Лийдуей Медия Солюшънс”, която наема потребители да пишат в подкрепа на червената партия по предварително уточнени тези и „опорни точки”, накараха лидерът на листата за европейските избори на АБВ Ивайло Калфин да заеме официална позиция в блога си.

Калфин директно предизвика „писача на опорни точки” или някой от ръководството на БСП на публичен диспут относно спуснатите тези. Европейският депутат изрично уточни, че диспутът ще е за „опорни точки”, касаещи лично него.

И Илияна Йотова е участвала в "тролската операция" на БСП, казва Биволъ

И Илияна Йотова е работила с „Лийдуей Медия Солюшънс” – компанията, за която „Биволъ” твърди, че е технич...

В своя блог Ивайло Калфин реално започва диспута, като опонира на съответните опорни точки. Ето и задочният диалог по най-важните от тях:

Опорна точка БСП: Атака разчита на скандала, ГЕРБ – на компроматите. Като че ли само БСП предлага дебат по изхода от кризата.

Ивайло Калфин: Дебат? С кого и по коя тема? Има ли и една, по която има съгласие, стимулирано от БСП? Публичен дебат няма дори с ДПС.

Опорна точка БСП: На евроизборите трябва да се гласува за програми, а не по симпатии.

Ивайло Калфин: Именно! А какво става после с програмите? Нека се зачетем заедно в предизборната програма на БСП за предишните избори. Или отново ще я четем преди следващите? Всъщност, единствената партия, която си изпълнява и преизпълнява програмата е ДПС.

Опорна точка БСП: Западните политици започнаха предизборната си кампания на наш гръб. Въпреки, че Станишев и правителството, в лицето на правосъдния министър осъдиха поведението на Сидеров, ЕНП няма скрупули да хвърлят обвинения върху прекият им конкурент за европарламента – ПЕС.

Биволъ: БСП са разработили тези за интернет троловете си по всеки важен въпрос

След като вчера, 11 февруари, разследващият сайт „Биволъ” пусна документи, показващи, че БСП има целенасочена политика в ин...

Ивайло Калфин: Западните политици (нашите явно са от източните) правят, каквото могат, включително и на наш гръб. Колко време след авио-агресията на Сидеров чакахме ясна политическа позиция от БСП? За забравилите – над 2 седмици.

Опорна точка БСП: Напористата немска евродепутатка Гресле (ЕНП) е в отдавнашен конфликт с М.Шулц (ПЕС) и е намерила удобен повод да го атакува по линия на този доста незначителен договор, за който от ЕП вече отговориха, че няма данни за конфликт на интереси!

Ивайло Калфин: Не размерът на договора, а принципът е важен. В разговор със същата депутатка, когато се опитах да й обясня, че нито Станишев е поискал проекта, нито М.Шулц го е разрешил, тя ми каза, че е абсолютно недопустимо жената на лидера на европейска партия да получава европейски публични средства. „Все едно жената на министър-председателя да получава средства от националния бюджет по обществени поръчки”, завърши за по-убедително Гресле. Приключих набързо разговора.

Опорна точка БСП: ЕНП атакува политически ПЕС за сметка на България.

Ивайло Калфин: Защо пък за сметка на България? Мислех, че става дума за конкретни лица. Освен това защо не за сметка на Франция? Или на Малта например?

Биволъ: Интернет троловете на БСП се отчитат пред Антон Кутев

Общо 50 електронни медии, форуми на вестници, радия и телевизии са били подложени на истинска атака от т.нар. интернет тролове, организ...

Опорна точка БСП: ГЕРБ се чувстват застрашени от изпреварващата ги по рейтинг БСП и затова финансират забравения проект на Първанов. Неслучайно хората около бившия президент говорят за единодействие с ГЕРБ, което да свали правителството на Орешарски.

Ивайло Калфин: Ауу! Интрига в стил жълти вестници, които впрочем активно участват в кампанията на С. Станишев. Освен това ГЕРБ тайно пробутали назначението на Пеевски, накарали БСП и ДПС да разпределят 500 милиона без критерии, извели Закона за хазарта като жизнен приоритет, назначили неизвестно с какво заслужили министри, приели Изборния кодекс непосредствено преди изборите, а междувременно кадруват като луди по регионите. Моля писачите на опорни точки да обсъдят възможността светът да е по-разнообразен от титаничната битка между Станишев и Борисов и елегантно да насочат сегашните управляващи, че да повтаряш политиката на предшествениците си, води и до повтаряне на тяхната съдба. И там повече от година слушахме за плашилото и вечния виновник БСП. Сега какво се променя?

Опорна точка БСП: БСП ще се сплоти след тези събития, а АБВ няма да изпрати дори един депутат в Европарламента.

Ивайло Калфин: Кажи мама „тенк ю”.

Опорна точка БСП: Социологът К.Колев е прав – АБВ няма да успее да вкара дори един депутат и това ще е лебедовата песен на Първанов и Калфин в политиката. Защото са приключили с лявото, а не ми се вярва (но знае ли човек) да отидат да се умилкват на Реформаторския блок и ГЕРБ да ги припознаят като съмишленици срещу „страшната“ БСП.

Новите опорни точки за БСП са за финансовата стабилност

Сайтът за разследваща журналистика "Биволъ" публикува новите "опорни точки", които пресцентърът на БСП е изпратил до червените депутати...

Ивайло Калфин: Инакомислещият е враг, предател и нищожество. По-добре въобще да спре да мисли. Решил съм да погледна архивите по партийните линчове на Трайчо Костов, на Светлин Русев и на други с различно мнение от партийното ръководство. Удивителна е приликата в речника.

Опорна точка БСП: АБВ е заплаха за пълната победа на БСП на предстоящите евроизбори. От резултатите им зависи дали ГЕРБ ще имат повод отново да искат предсрочни парламентарни избори, или безславно трябва да се примирят с изпадането си от властта.

Ивайло Калфин: ГЕРБ и без това си иска предсрочни избори. Надали това ще зависи от някой друг евродепутат. А пълната победа на БСП е в кърпа вързана. След спечелването на предишните избори, ръководството направи всичко възможно да консолидира още допълнителна подкрепа зад партията. То беше изключително безгрешно и непорочно. Да живей!

Опорна точка БСП: Успехите на Калфин са свързани само и единствено с БСП, която сега го възприема като предател. На практика политическата му кариера приключи.

Ивайло Калфин: Тази опорна точка засяга фундаменталния въпрос „Има ли живот извън БСП?“, който ежедневно тормози поне 7 милиона българи. Бих помолил авторката (или авторът) на тази точка да ми се обади, за да се обзаложим. Ако тази мрачна прогноза не се случи, ще я (го) помоля тържествено да обещае, че никога повече няма да пише опорни точки.

Политическите тролове в интернет са факт, казват журналисти

Метаданните на снимките на Волен Сидеров, които обиколиха всички медии през миналата седмица, сочат, че те са направени в период от едн...

Опорна точка БСП: Корифеят на невъзможните коалиции Първанов, който успя да ни натресе „тройната коалиция“, сега е на път да надмине себе си – в името на самоцелната власт и лично облагодетелстване е готов да направи коалиция „БСП-ГЕРБ“.

Ивайло Калфин: Авторката(рът) вдига градуса на емоцията. Само че забравя съдържанието. Тройната коалиция вече нещо лошо за БСП ли е? Не беше ли точно това теорията на ГЕРБ? А в тройната коалиция БСП нямаше ли партиен лидер и министър-председател? Тази опорна точка май трябва да си я приберете обратно.

Пълният текст на аргументите на Калфин можете да прочетете в блога му.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика