Калфин се надява скоро да оправим отношенията си с Русия

12309
Калфин се надява скоро да оправим отношенията си с Русия
Снимка: АБВ

България смята за важно да се търсят различни възможности за взаимодействие между Русия и Европейския съюз, каза българският вицепремиер Ивайло Калфин, който е на посещение в Москва, в интервю за руската радиостанция "Комерсант ФМ", цитирано от ТАСС.

"В последно време политическите отношения се усложниха. България е член на НАТО и на ЕС и споделя общите позиции в тях", посочи той. "Но аз винаги съм мислил и мисля, че ролята на България е да търси различни възможности за взаимодействие, и то не само двустранно, но и за взаимодействие между ЕС, НАТО и Русия", подчерта Калфин.

Оставката на кабинета беше сигурна без споразумението за дълга, каза Калфин

Ако парламентът не беше одобрил споразумението за новия дълг, държавата щеше да бъде изправена пред финансова катастрофа. Това заяви пр...

"Мисля, че не само България, но и други членове на ЕС силно се надяват, че този труден период ще отмине колкото може по-леко и по-бързо", добави той.

Той изрази убеждение, че отслабването на санкциите "трябва да бъде перспектива на отношенията" в случай, че Минските споразумения се изпълняват и призна, че руският отговор на санкциите, наложени от ЕС, се е оказал "много чувствителен" за България.

"Когато бизнесмените говорят за инвестиции, за дългосрочни програми, те имат нужда от политическа стабилност и перспектива. Ето защо санкциите се отразяват отрицателно", каза той.

Калфин не смята, че от Русия произлиза някаква заплаха за България, добавя ТАСС.

Калфин: Това не е театър, случилото се разтресе АБВ

Няма никаква пиеса в поведението на АБВ при гласуването на ратификацията за нов дълг в Народното събрание. Това заяви вицепремиерът и м...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика