Калфин се срещна с протестиращите родители на деца с увреждания

4573
Калфин се срещна с протестиращите родители на деца с увреждания
Снимка: БГНЕС

В продължение на диалога с родителите на деца с увреждания, министърът на труда и социалната политика Ивайло Калфин се срещна с организаторите на протестите. Той изслуша техните позиции и изрази готовност и желание за съдействие.

Предстои свикване на работна група, която да направи обстоен преглед на ефективността на съществуващите социални услуги, насочени към децата и лицата с тежки увреждания.

Предвижда се затвор за работодател при смъртен случай на работник без договор

Подготвят изменения в Наказателния кодекс, които са разработени от социалното и правосъдното министерство. Те предвиждат затвор за ра...

В резултат на разговорите днес, министърът изрази готовност да включи представители и на родители на деца с увреждания, които не са членове на национално представителни организации, за да вземат и те участие в групата, съобщиха от МТСП.

"В готовност съм за диалог и пълно съдействие, що се отнася до правомощията ми като социален министър, така че заедно да започнем работа по изработване на по-ефективна политика, насочена към децата и лицата с тежки увреждания и техните семейства. По време на среща с национално представителните организации на родители на деца с увреждания, поех ангажимента да свикам обща работна група и заедно да разгледаме качеството и характера на съществуващите социални услуги.

Към тази група съм готов да включа и представители на родителите на деца с увреждания, които не са национално представени.

Убеден съм, че проблемите са едни и същи за всички и в интерес на всички деца с увреждания и техните семейства, би било не да се разделяме, а да се обединим и да започнем решението на проблемите заедно във възможно най-кратки срокове", категоричен беше Калфин.

Калфин: Детските надбавки не са награда за дете

Всички са съгласни, че ако не пипнем нищо, няма да може да увеличим пенсиите. Така отговори социалният министър Ивайло Калфин на въпрос...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com