Калин Янакиев и Мануела Малеева вероятно ще станат съветници на Близнашки

26351
Калин Янакиев и Мануела Малеева вероятно ще станат съветници на Близнашки
Снимка: БГНЕС

Преподавателят в СУ "Св. Климент Охридски" Калин Янакиев, който беше един от най-яростно подкрепящите студентската окупация преподаватели, както и тенис звездата Мануела Малеева ще станат съветници на служебния премиер Георги Близнашки, твърди в. "Труд". Те ще се присъединят към вече известната като съветник по изборните въпроси на премиера професор Емилия Друмева.

Янакиев ще дава съвети на Близнашки в областта на образованието и религията. От администрацията на Министерския съвет се надяват до края на седмицата екипът от съветници да бъде сформиран и назначен. Според нормативната уредба съветниците на премиера може да бъдат назначавани на трудови договори, може да получават и граждански договори. Възможно е да им се плащат и хонорари за конкретно свършена работа, поясниха експерти от МС. Размерът на тяхното възнаграждение трудно излиза на показ, тъй като администрацията на МС често отказва конкретика с мотив, че това са "лични данни".

Георги Първанов: Нямам нищо общо с Ваньо Танов, Борисов го назначи отново

Аз оставам в политиката, ще помагам със своя опит, но няма да ставам депутат – време е по-млади хората да поемат щафетата. Презид...

10 съветници са били официално назначени в политическия кабинет на Бойко Борисов, когато беше премиер. Служебният премиер Марин Райков е имал само шестима.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика