Калина Крумова: Бареков не си изпълни обещанието за жена в ЕП

43941
Калина Крумова: Бареков не си изпълни обещанието за жена в ЕП

Опитах се да бъда максимално деликатна във вчерашното си писмо, с което обявих оттеглянето си от „България без цензура”. Начинът, по който тръгнаха „Евромайки” и ББЦ изобщо не отговаря на това, какво се случва сега. Това заяви лидерът на „Евромайки” Калина Крумова, която беше водач на листа на ББЦ на изборите.

Съжалявам, но вече не знам имената и бройката на сегашните коалиционни партньори – освен „Лидер”. Не може миньорите да бъдат печелени чрез работодателя им, каза Крумова. На въпрос има ли договорка и финансиране от страна на „Лидер” за ББЦ за изборите, Крумова отвърна, че не може и не желае да говори. Пред Нова телевизия бившата телевизионна водеща намекна, че Бареков еднолично си е решил да прави коалиция с „Лидер”.

И Калина Крумова напусна Бареков

Лидерът на "Евромайки" Калина Крумова напуска "България без цензура". Това съобщи самата Крумова на личната си страница във "Фейсбук". ...

Бареков много добре знае защо напускам – на първо място е твърде широката коалиция и присъствието на „Лидер”. Дали става въпрос за опит за купуване на гласове – Крумова отвърна, че хората в структурите на ББЦ не разбира присъствието на партията, свързвана с Христо Ковачки. Колежката Деси Балабанова, която застава начело на листата, която водех – в Ловеч, заслужаваше много по-рано да бъде номинирана за водач, подчерта Крумова.

Бившата телевизионна водеща нападна Николай Бареков с думите, че „Евромайки” беше създадена, за да има жена-депутат от ББЦ в Европейския парламент. Сега, освен мен, няма нито един представител на „Евромайки”, който да беше сложен за водач на листа при настоящите избори, уточни тя.

Няма как някой да ми се обади и да ме разубеди – нещата не ми харесват и повече не желая да продължавам така. Много се съмнявам, че след изборите коалицията ББЦ и „Лидер” ще работи, добави Крумова.

Веднага след изявлението на лидера на „Евромайки”, Николай Бареков се обади в сутрешния блок на Нова телевизия. Той извъртя, че Крумова всъщност не била сигурна, че щяла да се справи със задачата да бъде водач на листата в Ловеч. По отношение на коалицията с „Лидер”, Бареков отрече той да е решавал самостоятелно както за коалицията, така и за листите на коалицията. Това решение било взето на коалиционен съвет.

Бареков затваря границата с Турция с жива верига, кара си гласове от Румъния

На 1 октомври ще блокираме границата с Турция при ГКПП "Капитан Андреево" с жива верига. Това се заканиха да направят от партията на би...

На въпрос защо знакови лица на ББЦ си тръгват от партията, Бареков отвърна, че „Ангел Славчев го видяхме какво направи”, а Калина Крумова застанала с лицето си и решила да направи крачка назад.

Не съм получавал акт или доклад от НАП относно неплатени данъци от мен – за над 30 хил. лева. Платил съм половин милион лева данъци само през миналата година – не е вярно, че не съм платил данъци, откъде да знам, че е вярно – проверка се прави с документи. Сезирах Сотир Цацаров за теч на информация от НАП, каза Бареков.

Нека направим едно много важно уточнение на думите на г-н Бареков – има много голяма разлика между присъствие в листа и възможност да се вземе мандат от „Евромайки”, захапа Крумова.

Крумова не пожела да се върне на темата дали Бареков не заобиколи закона по отношение на даренията от физически лица за политически партии. Както стана ясно от справка на Сметната палата, „България без цензура” е получила 860 млн. лева от дарения – абсолютен рекорд и в пъти повече от другите партии в България, а самият Бареков дари 480 хил. лева в началото на март на гражданското сдружение "България без цензура", което създаде "Евромайки", а след това "Евромайки" стана част от политическата партия ББЦ. По закон физическо лице не може да дари над 10 хил. лева за една година на политическа партия.

Бареков удари Реформаторите, били тюрлюгювеч, поиска им избирателите

Николай Бареков удари Реформаторите в момент, в който партиите в десния блок се карат и не могат да си изберат лидер. Бившият телвизион...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика