Кало: АБВ е на "една ръка разстояние" от напускане на коалицията

5381
Кало: АБВ е на "една ръка разстояние" от напускане на коалицията
Снимка: АБВ

АБВ е на "една ръка разстояние" от напускане на коалицията. Дали ще продължим да участваме в управлението на страната, ще се реши на Националната конференция на партията на 26 април. Това заяви в ефира на БНР секретарят по коалиционната политика на Алтернатива за българско възраждане Емил Кало.

Според него липсата на диалог с партньорите в управлението на държавата е достигнала критична точка.

Румен Петков: Поведението на "Позитано" е неадекватно

Поведението на „Позитано” е неадекватно. Това каза пред журналисти в Бургас Румен Петков, зам.-председател на ПП АБВ, преда...

"На "една ръка разстояние" сме от напускане на коалицията, но на 26-и април имаме Национален форум. Тогава ще поставим въпросите за нашата полезност в това правителство. Нашият социален министър, казвам „нашия“ в кавички разбира се, защото той е българският социален министър, ще внесе предложенията за реформи в пенсионната система. Приготвили сме и редица други законопроекти. В зависимост от реакцията, ще разберем полезно ли е нашето участие във властта или е пето колело“, заяви той.

Емил Кало коментира и възможния развой на събитията за представителите на АБВ в изпълнителната власт, ако партията реши да отхвърли подкрепата си за управлението.

„Ако АБВ напусне това споразумение, Ивайло Калфин няма да бъде повече в това правителство и той нееднократно го е заявявал. Нашите хора във властта са на горещи, на биткаджийски места. Вижте социалното министерство. Има ли по-сложна и по-тежка проблематика. Вижте и битките на нашия областен управител на Пазарджик Трендафил Величков със стихиите, със снеговете. Това ли са нашите ползи, които ние извличаме от властта, както някои ни обвиниха за присъствието ни в нея. Ползите, които АБВ извлече от участието в това правителство, са невидими, а щетите са доста осезаеми“, посочи той.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика