Калоян Паргов продължи контакта на Михаил Миков със "Справедлива Русия"

10503
Калоян Паргов продължи контакта на Михаил Миков със "Справедлива Русия"

Председателят на Градския съвет на БСП в София Калоян Паргов продължи контактите на левицата с партия "Справедлива Русия", които бяха започнати от лидера на социалистите Михаил Миков. Както е известно, Калоян Паргов води делегация на БСП-София на тридневно посещение в Москва. С него в руската столица са председателят на групата на БСП в СОС Милка Христова и председателят на Националната асоциация за международни отношения Чавдар Минчев.

 

БСП ще избира от 15 имена кандидата си за кмет на София

БСП ще избира от 15 имена кандидата си за кмет на София на предстоящите местни избори през есента. Това стана ясно, след като приключ...

Първата от срещите на българската делегация днес в Москва беше с Игор Чистюхин, заместник-председател на московската областна Дума и ръководител на групата депутати на "Справедлива Русия в московската областна Дума. На нея Калоян Паргов, Милка Христова и Чавдар Минчев продължиха контактите между двете партии, които установиха Михаил Миков и председателят на "Справелдива Русия" Сергей Миронов. Това е първа по рода си среща на градско равнище меджду българската и руската партия.

На срещата двете страни обмениха информация за подготовката на БСП и на "Справедлива Русия" за предстоящите избори - в България на 25 октомври и в Русия на 13-и септември.

"Коментирахме опита на групата на "Справедлива Русия" в Московската областна Дума, както и на нашата група от съветници в СОС, обясни Калоян Паргов. - Договорихме се да разработим на експертно ниво проект на програма за сътрудничество между Градската партийна организация в София и тази на "Справедлива Русия" в Московска област. Планираме да я подпишем през втората половина на септември тази година. Коментирахме доста обстойно и важността на отношенията между двете държави в контекста на това, че над 50% от българите харесват и обичат Русия. Нашата страна е една от малкото в света, които имат толкова топло отношение към тази държава и това е на база културни, религиозни и исторически връзки между нас. Затова трябва да развиваме сътрудничеството и партньорството ни".

След САЩ, лидерът на БСП София отива и в Русия

Лидерът на Градския съвет на БСП в София Калоян Паргов и председателят на групата на социалистите в СОС Милка Христова заминават на пос...

Във вторник Калоян Паргов, Милка Христова и Чавдар Минчев ще разговарят с председателя на московската градска Дума Алексей Шапошников. В сряда българската делегация ще гостува в Департамента по Външноикономически и международни отношения в московската Дума.

Посещението на Калоян Паргов в Москва се случва точно седмица, след като се върна от триседмична визита в шест града в САЩ. Там той беше по покана на Държавния департамент в рамките на програма за млади лидери. Калоян Паргов беше единствен избран представител от България в група с политици от общо 11 държави от Европа, сред които Германия, Великобритания, Италия и Испания.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика