Камен Костадинов: Съдийските решения не се коментират

20227
Камен Костадинов: Съдийските решения не се коментират

"Крайно време е да започнем да уважаваме институциите и разделението на властите", каза пред бТВ депутатът от ДПС Камен Костадинов, който нарече мъжка постъпка оттеглянето на Делян Пеевски от парламента до произнасянето на Конституционния съд, Костадинов защити съпартиеца си и неговото "мъжко" писмо до медиите.

Той отказа да коментира решението на съдиите по казуса с Пеевски с мотива, че много от тях са му преподавали и са го научили, че съдийските решения не се коментират, а се изпълняват. Костадинов припомни, че КС е съставен от 3 квоти и в редиците му влизат както кандидатури на ГЕРБ, така и такива на президента и други, излъчени от съдебната власт.

Според Камен Костадинов колегата му Делян Пеевски не е оспорвал обективността на КС, а само е питал дали може докладчик по делото му да е Румен Ненков, който е баща на депутат от ГЕРБ. По думите на Костадинов важните въпроси на деня са на не "Кой предложи Делян Пеевски", а "Кой се опита да попречи на Делян Пеевски да оглави ДАНС и защо", както и "Кои моменти от неговото минало направиха така, че той да бъде сатанизиран".

Зам.-председателят на парламентарната група на ДПС е категоричен, че Пеевски има нравствените качества да оглави ДАНС. "Познавам го като член на правната комисия и следовател", уточни Костадинов, но не можа да назове по колко дела е работил Пеевски с мотива, че не е статистик. "Решението на КС не беше залог за оцеляването на правителството. Има стабилно разделение на властите", уверено заяви Камен Костадинов.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика