Кандидатът на Реформаторите в Асеновград посочи конкретно какво цели да подобри

17401
Кандидатът на Реформаторите в Асеновград посочи конкретно какво цели да подобри

С асеновградски мавруд и под звуците на родопски гайди с типичното право българско хоро Реформаторите в Асеновград откриха предизборната си кампания и представиха конкретните си приоритети за промяна на Общината - нещо, което за тези избори представлява все по-голяма рядкост.

Кандидатът за кмет на града от Реформаторския блок Паскал Терзиев застана пред съгражданите си и започна краткото си слово с думите: „Обръщам се към вас с ясното съзнание, че изпитвате умора от политически речи и предизборни обещания“. Той посочи, че кметският пост е отговорност, която не всеки би могъл да понесе. Защото кметът трябва да е човек, способен да взима най-достойните и отговорни решения, нерядко спешни, спорни и тежки, както и да е готов да поеме последствията от тях, каза Терзиев. Той заяви категорично, че промяната не е еднократен акт. Тя е единственото постоянно нещо в този живот и единствено креативните хора успяват в постоянно променяща се среда и само можещите знаят как.

Най-смешните предизборни плакати (СНИМКИ)

  В интернет пространството се появиха безумни плакати на кандидати за кметове, които предизвикаха истински фурор. Въртенето...

Неслучайно, събитието се състоя в Старинно училище „Свети Георги“ в града. „Стартирахме кампанията по стара традиция. Все пак сме в полите на Родопите. А гайдите са един от най-разспространените музикални инструменти тук. Започнахме кампанията в Старинното училище пак по стара традиция и чисто символично. Сградата е реновирана с европейски средства. Това се случи през кметския мандат на доктор Светозар Шуманов, който сега е водач на листта на Реформаторите тук. Така, в Асеновград влязоха първите европейски пари", разказа Паскал Терзиев. Той допълни, че и виното „участва“ пак по традиция: „Първо, Асеновград е винарски район, който се слави с мавруда, и второ - за да вдигнем наздравица с пожелание за здраве успех и късмет“.

Три са най-основните направления, които Паскал Терзиев посочи като заложени в програмата за управление. Става въпрос: подобряване на градската среда (почистване коритото на река Чая, решаване на проблема с безстопанствените кучета и котки, ликвидиране на нерегламентираните сметища); предоставяне на качествени административни услуги (преглед и анализ на общинските наредби и бързо работеща администрация, насочена изцяло в услуга на хората); благоприятни условия за осъществяване на бизнес и туризъм.

Над 42 000 са кандидатите за кметове или общински съветници в страната

Над 42 000 са кандидатите за кмет или общински съветник на тези местни избори. Това е колкото населението на град като Монтана. Данните...

Кандидатът за кмет на Асеновград обобщи, че работейки по тези приоритети, паралелно ще се цели да бъдат удовлетворени и изискванията на жители и неправителствени организации, по отношение на останалите въпроси от местно значение, за които отговаря Общината. Реформаторите ще работят конкретно и по привличане на нови инвестиции от еврофондове за подобряване благосъстоянието на гражданите. Те възнамеряват да заложат и на изграждане на пътната инфраструктура в Асеновград. Сред важните за тях дейности е също електрифициране на вилна зона „Параколово“ край Асеновград. Там множество асеновградчани притежават вили, лозя, градини. Кандидат кметът и Реформаторският блок в Асеновград планират да работят и за реализиране на проекта за воден цикъл в града, с цел обновяване на ВиК системата, която е изключително стара и амортизирана, за да се прекратят ежегодните наводнения в дворове, къщи и гаражи.

Паскал Терзиев благодари на съпругата и децата си, на близки и приятели и на всички, които го подкрепят в начинанието, и не се съмняват в успеха му. А 8-годишната дъщеричка на кандидат-кметът – Ирина – чисто по детски пожела от баща си предизборно да й обещае, че ако стане кмет, ще й купи кученце.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com