Караянчева към Манолова: Балонът "Костинброд" се спука

7638
Караянчева към Манолова: Балонът "Костинброд" се спука
Снимка: БГНЕС

"Велизар Енчев потвърди, че работници са попълвали празни бюлетини с хиксчета, за което са получавали възнаграждение в размер на 200 лева. Асен Агов също заяви, че в едно училище са раздавани, предварително попълнени бюлетини, за точно определена партия. Заловените в Костинброд бюлетини са само част от предназначените за изкривяване на вота". Това заяви Мая Манолова в студиото на "Тази сутрин" по bTV.

Тя носеше червена папка, в която твърдеше, че има снимки на 50 хил. бюлетини, които са се намирали в кабинета на един областен управител до декември 2014 година. Манолова не пожела да покаже снимките, докато не приключи проверката по случая, която е започнала.

Подигравка - кмет обяснява с лековита вода куп регистрации

За мен просията е работа и се радвам, че просяците изнасят парите на хората от скандинавските държави и ги внасят в България. Това каза...

Изявлението ѝ предизвика депутата от ГЕРБ Цвета Караянчева, която се свърза по телефона в разговора с думите: "Балонът "Костинброд" се спука. Оттук нататък всичко е лъжа и манипулация."

От своя страна Мая Манолова отговори, че "не се наемам да коментирам невероятните твърдения на г-жа Караянчева. Аз твърдя, че при бюлетините трябва да има контрол. Това, което каза съда, е, че Росен Желязков не е виновен. Питайте "Протестна мрежа", работихме паралелно с Антоанета Цонева. Мисля, че този разговор можехме да си го спестим, една година имаха правителството за решаване."

"Трябва да е ясно, че не чувалите са важни, а протоколите", отсече пък председателят на правната комисия Данаил Кирилов.

Припомняме, че съдът оневини на първа инстанция единственият обвиняем по случая "Костинброд" Росен Желязков - главен секретар на Министерския съвет по времето на служебния премиер Марин Райков. Прокуратурата реши да не обжалва решението. Желязков беше обвинен, че не е упражнил достатъчно контрол като задължение по организацията за предсрочните парламентарни избори през 2013 година и е създал условия за облага на трета страна.

Проф. Константинов: Срам и позор - една европейската държава да не може да си напечата бюлетините

Предложението за бюлетините да се печатат в Румъния е смешно. То показва колко болезнено се борим с проблемите, които сами си създаваме...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика