Каракачанов изригна: Сваляме доверието от правителството*

38556
Каракачанов изригна: Сваляме доверието от правителството*
Снимка: БГНЕС

"Патриотичният фронт" няма друг полезен ход, освен да оттегли подкрепата си от правителството, ако е вярно назначението на Веселин Пенев за областен управител на София. Това заяви Красимир Каракачанов пред журналисти след срещата с министъра на отбраната Николай Ненчев във връзка с назначаването на Орхан Исмаилов за зам.-министър на отбраната, предаде Агенция "Фокус".

"Полезният ход на Патриотичния фронт е може би един - остана ни само оттегляне на подкрепата от кабинета", заяви "воеводата". На въпрос дали ще искат нова среща с премиера Бойко Борисов, Каракачанов отговори, че ще съгласува това с Валери Симеонов, но добави: "За какво да правим повече срещи".

Каракачанов с по-мек тон: Не сме давали ултиматум, тепърва решаваме

Въпросът относно протеста срещу Орхан Исмаилов е принципен. Абсолютно не е вярно, че протестираме срещу Исмаилов заради името му. Ние п...

Лидерът на ВМРО определи назначаването на Пенев като поредната неприятна новина. "Това, ако е вярно, допълнително усложнява нещата. За първия случай, ако приемем, че нещата не са били ясни и е станало в бързината, след като сме провели разговор преди една седмица и ако се назначава зам.-председател на тази партия (бел. ред. - партията на Корман Исмаилов) на поста областен управител на София, това честно казано доста усложнява нещата", заяви Каракачанов и допълни, че това не е добър знак. Каракачанов каза още, че по времето на преговорите за съставяне на кабинет са знаели много добре кои партии участват в Реформаторския блок, но многократно са заявявали, че представители на Народна партия за свобода и достойнство (НПСД) е неприемливо да бъдат на подобни ръководни постове.

„Ако това е вярно, аз не виждам смисъл повече да си говорим каквото и да било”, каза още Каракачанов. Той каза още, че "започва да мирише" на нарочно наливане на масло в огъня, за да оттеглят патриотите подкрепата си от мнозинството. "Както виждате, г-н Пенев не е от друг етнически произход, но реакцията ни е същата. Позицията ни е принципна, а не става въпрос за етнически произход, вероизповедание или име", завърши Каракачанов, цитиран от БГНЕС.

Във връзка с възможността да бъдат разполагани танкове на НАТО в България Каракачанов обяви, че ако това ще се случи във връзка с учение, то танковете после могат да си отидат. "Разполагане на допълнителни танкове само би усложнило ситуацията и отношенията ни с Русия", каза той и добави, че ако целта е танковете да засилят нашите отбранителни сили, то защо такова правителството на ГЕРБ е нарязало българските танкове и е свело бройка им до 80 бройки. "Много глупаво и необмислено", нарече това решение той.

Кой е Веселин Пенев

Не Орхан Исмаилов е проблемът на ПФ с ГЕРБ?

И депутатът от Патриотичния фронт Слави Бинев не успя да обясни с думи прости какво формацията има против номинирания за заместник-мини...

Веселин Вълев Пенев е бивш пиар на ДПС, бивш депутат от ДПС и заместник-председател на Народна партия за свобода и достойнство (НПСД). Той е известен с близките си отношения с бившия земеделски министър Нихат Кабил.  

Според декларация пред Сметната палата от времето, когато Пенев беше депутат (декларацията е от 17.07.2013 година), той е имал депозити от 3 219 506 лв. Само на негово име има два депозита в лева - 2 409 571 лева и 78 080 лева, един депозит в евро - 200 765 евро и два депозита в американски долари - 296 025 долара и 286 долара. На името на Радосвета Пенева има три депозита - два в левове и един в долари. В левове депозитите са на стойност 127 366 лева и 21 036 лева, а в долари - 86 377 долари. По онова време Пенев е декларирал 27 имота в цяла България, както и 22 имота в графа "Земеделски земи". В имуществото му влизат закупени от него и съпругата му Радосвета лозя, ниви, ливади.

Промяната в декларацията от 30.04.2014 година е поразителна. В нея като недвижимо имущество вече са посочени три имота - поземлен имот в Асеновград за 35 хил. лева, парцел с къща в Пловдив за 215 141 лева и апартамент с изба в Смолян на името на Радосвета Пенева, който ѝ е дарен. Отделно Пенев, заедно със съпругата си, има и седем имота в графа "Земеделски земи" на обща стойност 79 032 лева. Всъщност Пенев няма имот само на свое име.

През това лято вестник "Капитал" съобщи, позовавайки се на два независими източника, че Пенев има 1,1 млн. лева в Корпоративна търговска банка. Съгласно последната му декларация той има влог със съпругата си за 83 хил. лева.

Патриотите решават другата седмица дали ще оттеглят подкрепата си от правителството

Ако няма промяна до края на другата седмица и Орхан Исмаилов остане зам.-министър на отбраната, следващата седмица ще свикаме съвет н...

* Информацията е актуализирана

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика