Каракачанов призна, че патриотите нямат нищо против квалификацията на Исмаилов

15196
Каракачанов призна, че патриотите нямат нищо против квалификацията на Исмаилов
Снимка: БГНЕС

Изразихме нашите съображения пред премиера Борисов против кандидатурата на Орхан Исмаилов, защото имаме това право. Това заяви лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов в коментар относно спорната кандидатура за заместник-министър на отбраната на Орхан Исмаилов.

Поставихме въпроса, като подчертахме, че нашата цел не е да събаряме правителството, а искаме да си кажем мнението. На въпрос тогава защо Валери Симеонов заговори за оттегляне на подкрепа, Каракачанов отвърна, че г-н Симеонов е по-емоционален. Вчера говорихме за г-н Исмаилов 15 минути, а останалия час и половина обсъждахме по-важни неща, опита да се измъкне Каракачанов.

Радан Кънев обяви Исмаилов за принцип, с който не се прави компромис

Мисля, че да съм „естествен лидер” на Реформаторския блок е въпрос на отговорност. А дали съм такъв или не, е съвсем отделе...

Ние, от ВМРО, не сме поставяли ултиматум на правителството. Г-н Борисов каза, че ще разгледа проблема и ще ни даде отговор. Ще има и общо събрание на „Патриотичния фронт” и там ще решим за подкрепата на правителството, уточни Каракачанов пред Нова телевизия.

Проблемът с г-н Исмаилов не е заради турското име, а заради това, че го предлага Корман Исмаилов. Смятаме партията му за етническа партия, уточни Каракачанов. На въпрос ако предложението беше на Радан Кънев, дали щяха Патриотите да го подкрепят, Каракачанов отвърна, че „да”. Ако Исмаилов беше кандидатура на която и да е друга партия, щяхме да подкрепим, категорично каза лидерът на ВМРО. Нищо не мога да кажа за квалификацията на Орхан Исмаилов – въпросът не е персонален, имаме много ясна позиция – кадри на партии, създадени на етническа основа, не трябва да бъдат допускани във властта.

Каракачанов призна и, че Валери Симеонов е смекчил позицията си. Когато има нормален разговор, нормално е и да има ответна адекватна реакция. Смятате ли, че е нормално една подкрепа да е безусловно дадена, попита риторично лидерът на ВМРО. Ако Орхан Исмаилов остане, ще обсъдим какво да правим като парламентарна група, подчерта Каракачанов.

По отношение на бъдещата парламентарна комисия за контрол на ДКЕВР Каракачанов заяви, че не знае откъде идват приказките, че той ще я оглави.

Военният министър застава твърдо зад спорния си заместник

Министърът на отбраната Николай Ненчев застана твърдо зад заместника си Орхан Исмаилов. В ефира на bTV министърът заяви, че не вижда ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика