Каракачанов с по-мек тон: Не сме давали ултиматум, тепърва решаваме

14719
Каракачанов с по-мек тон: Не сме давали ултиматум, тепърва решаваме

Въпросът относно протеста срещу Орхан Исмаилов е принципен. Абсолютно не е вярно, че протестираме срещу Исмаилов заради името му. Ние подкрепихме Вежди Рашидов, а сме против Исмаилов, защото го предлага Корман Исмаилов. Това заяви лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов минути, след като Валери Симеонов каза, че Орхан Исмаилов е заплаха за националната сигурност.

Още при преговорите за правителство заявихме, че не искаме кадри от партията на Корман Исмаилов да заемат държавни длъжности, подчерта Каракачанов пред Нова телевизия. И призова да се прави разлика между срещата на Исмаилов с Ердоган и на Бойко Борисов с Ердоган. Борисов беше премиер, това беше среща на премиер с премиер, посочи лидерът на ВМРО.

Не е ясно имало ли е среща между Патриотичния фронт и МО

Все още не е ясно дали е имало разговори между Патриотичния фронт и Министерството на отбраната заради назначението на заместник-минист...

Имаме съмнение, че партията на г-н Корман Исмаилов е пряко свързана с ислямистката политика на Ердоган, продължи Каракачанов. Тогава да не бяхте подкрепяли Реформаторския блок и правителството, отвърна Виктор Николаев. Това е несериозно, ние подкрепихме принцип, отвърна „воеводата”. Нека припомним какво каза Ердоган – жените не са равни на мъжете, продължи Каракачанов (бел. ред. – турският президент заяви, че като физически дадености и потребности мъжете и жените са различни).

Подкрепяте ли правителството на Бойко Борисов към този момент – на този въпрос Каракачанов отвърна, че в момента „Патриотичният фронт” подкрепя кабинета. Ултиматум не е имало, изложихме си аргументите на лична среща с г-н Борисов и очакваме отговор от министър-председателя, заобяснява лидерът на ВМРО. Тепърва ще свикаме Консултативния съвет на коалицията „Патриотичен фронт”, след това на НФСБ, на ВМРО и ще вземем решение, каза Каракачанов.

Нека са наясно хилядите коментатори, че не говорим за ксенофобия и расизъм – да си го знаят, защото говорят и коментират знайни и незнайни хора, категоричен беше лидерът на ВМРО.

Мисля, че е абсолютно нормално като имаш подкрепа за даден кабинет, без да си имал претенции за постове, да казваш какво не ти харесва. Ако Корман Исмаилов заяви, че не подкрепя политиката наосманизъм, променяме разговора. Нямаме данни партията на Исмаилов да провежда такава политика, призна Каракачанов. Но мен ме притеснява да се унищожи Военното разузнаване – да се извадят досиетата на чуждите граждани, работили за българската държава. Това е пълна глупост и не е свързано със Закона за досиетата – той касае българските граждани, категоричен беше Каракачанов.

Валери Симеонов отмени срещата с военния министър

Срещата между министъра на отбраната Николай Ненчев със съпредседателя на Патриотичния фронт Валери Симеонов е била отложена, съобщиха ...

Ислямска държава и акцията на ДАНС

По отношение на вчерашната акция на ДАНС Каракачанов заяви, че не е съгласен, че това е пиар акция. За пръв път властите работят по толкова сериозен начин. Този човек (бел. ред. – Ахмед Муса Ахмед) има две присъди, но продължава да проповядва радикален ислям. И това не е единствен случай – още от 90-те години го има това, като бяха екстрадирани поне пет-шест души. Имаше и случай в Смолянско, където един футболен отбор беше финансиран от ислямисти, имаше и хора, учили в частен университет, където се е подвизавал дясната ръка на Осама Бин Ладен – Абу Мусаб ал Заркауи, каза Каракачанов.

Радикалният ислям е подготовка за световна революция – така, както е била октомврийската в началото на миналия век, убеден е лидерът на ВМРО.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика