Каракачанов вярва, че цената на тока може да бъде свалена

17685
Каракачанов вярва, че цената на тока може да бъде свалена

Причината да заявим, че трябва да има съгласие по програма за решаване на проблемите на хората, е вярата ни, че трябва да има експерти и знаещи хора, за да изпълнят програмата. Затова политически лица от наша страна – аз или г-н Симеонов, няма да бъдат министри, но ще подкрепим управляващите, щом има съгласие по програмата. Това заяви лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов.

През следващата седмица, на експертно ниво, ще се работи с ГЕРБ за доуточняване на програмите на двете партии, поясни Каракачанов.

Мантрата на ПФ и от Джамбазки - програмата е важна, няма да сме министри

Ние нямаме за цел да ставаме министри – искаме да реализираме нашата програма чрез участие в управлението. Участието ни обаче ще ...

Казваме твърдо „не” на корупцията, на монополите и на ДПС във властта. Казваме „да” на замразяване на цената на тока, на ревизията в енергетиката и на подкрепата за малкия и среден бизнес. Ако има предоговорка с американските централи, с ВЕИ-тата, с когенерациите, цената на тока може да падне. Това обаче може да стане едва след одит на сектора и ГЕРБ не са против такова нещо, каза Каракачанов пред Нова телевизия. Той напомни, „с помощта на въпрос”, че ДКЕВР е бил много зависим, включително и по време на управлението на ГЕРБ.

Във връзка с КТБ Каракачанов поясни, че въпросът е коментиран от гледна точка ако има интерес от външни инвеститори за спасяване на банката. Трябва да бъдат обезщетени хората с гарантираните от закона влогове – това е сигурно. Оздравяване на КТБ с пари на българския данъкоплатец не трябва да има, каза накратко Каракачанов.

По отношение на призивите на АЛДЕ – евросемейството на ДПС, България да не допуска крайни националисти във властта, Каракачанов отговори, че това е смешно. Припомнено беше, че Румяна Бъчварова вчера (23 октомври) разграничи „Патриотичния фронт” от определението „крайни националисти”.

Искаме да извадим ДПС от властта, но това не означава някой да гони някого с оръжие в ръка заради етнически различия, обясни лидерът на ВМРО. Всички кадри в администрацията, за които е установено, че са използвали положението си за икономическа облага за себе си и трети лица, трябва да бъдат извадени от държавната машина.

Михаил Константинов: Вече се обсъждат министри

Вече се обсъждат имената на министри от следващото правителство. Налице е някаква договорка между лидерите на партиите. Това заяви избо...

Каракачанов подчерта, че в програмата на ПФ и ВМРО няма точка за правене на резервати за роми. Искаме да има борба с незаконните постройки върху частни, държавни и общиски имоти не може да бъдат търпяни, добави той.

По въпроса с еврочленството на Турция Каракачанов заяви, че има разбирателство с ГЕРБ – ако този въпрос стане актуален, да има референдум. Имаме съгласие да се намали притокът на нелегални имигранти и да бъде завършена оградата по границата с Турция.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика