Каролев: Политиците лъжат безобразно, затова България не се оправя

23053
Каролев: Политиците лъжат безобразно, затова България не се оправя
Снимка: БГНЕС

Антон Кутев наговори куп лъжи и глупости. Давам и пример – пенсиите не са увеличавани само по времето на БСП, а и при други правителства, включително при Иван Костов. Това заяви икономистът Владимир Каролев в предаването „Още от деня” на БНТ.

Каролев посочи, че целият икономически екип на НДСВ беше против увеличаването на пенсиите преди управлението на ГЕРБ, но БСП го направи на инат на последното заседание на Министерския съвет. И след това Станишев и компания не спечелиха изборите, припомни икономистът.

Работодатели и синдикати готвят общи действия заради КТБ

До края на деня АИКБ, БСК, БТПП, КРИБ, КТ „Подкрепа” и КНСБ ще изпратят писмо до президента Росен Плевнелиев, премиера Плам...

Според икономиста Любомир Дацов всички икономически показатели на България са малко по-добри, отколкото преди година. Това е естественото движение на икономиката, когато не й се пречи, каза експертът. 20-30% от дейността на кабинета в икономиката беше „добри попадения”, 60-тина процента беше „неутралитет”, добави той.

Но парламентът се оля. Една от най-големите глупости беше да се приеме Законът за потребителския кредит, смята Дацов.

Който вижда всичко в бяло и черно, значи има проблем с очите, подчерта Каролев. Той заяви, че Петър Чобанов и Хасан Адемов са добри специалисти, подчерта той. Да припомним, че дефицитът в НОИ от 4,7 млрд. лева е далеч по-голям проблем, отколкото дефицитът в НОИ, добави той. А Кутев ако се върне към „изконните си ценности” като прогресивния данък, един млад човек няма да гласува за тях, смята Каролев.

Темата КТБ

Калфин: Оставката на управителя на БНБ няма да реши кризата с КТБ

Оставка на управителя на БНБ Иван Искров не решава нищо, освен лични въпроси. Това коментира пред БНР зам.-председателят на ПП "Алтерна...

Проблемът с КТБ дойде, защото всички важни фигури в политиката се оказаха обвързани с банката, посочи Дацов. Политиците показаха абсолютно незачитане и непознаване на законите в България. И каза – четирите точки на Борисов за спасяване на КТБ са всъщност текстове от законодателството на държавата.

Същевременно Каролев разкритикува Борисов, който иска оставката на Искров. Като искаш нов управител, тогава предложи. Иван Костов поне беше честен – предложи Светослав Гаврийски, заяви икономистът. Искането за оставка на Искров изобщо го нямаше в препоръките от ЕС, добави и Дацов.  

Иван Искров направи сериозна грешка, но PR грешка. Това беше обещанието да се отвори КТБ след един месец. Така са се разбрали политиците, но Искров трябваше да каже, че не е достатъчно. А по отношение на надзора не Искров е виновен, а подуправителя – Цветан Гунев. Това е вече грешка на закона, но е факт, че това е написано в законодателството ни, завърши Каролев.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика