Кирил Йорданов: Няколко души се запалиха в България, някой да е поел отговорност?

5102
Кирил Йорданов: Няколко души се запалиха в България, някой да е поел отговорност?
Снимка: БГНЕС

Има мотиви, които са в недалечното минало и аргументирани към днешния момент, не става дума за мераци. Крайно неподхояща дума е това. Става дума сериозни мотиви – житейски мотив – искам да изчистя името си. Имам и професионален мотив, това което мина в главата ами може да бъде полезно за хората.

Това заяви в студиото на bTV бившият кмет на Варна Кирил Йорданов, за който стана ясно, че ще се кандидатира отново за поста.

Показаха средновековно сребърно съкровище, открито край Варна

В средновековния отдел на археологическия музей във Варна, професор Николай Овчаров представи новооткритото средновековно сребърно съкр...

"Тогава се случи преврат – няма спор. Хиляди варненци излязоха на улицата заради сметките за ток, не само във Варна. Тогава на фона на тези протести се появи една група от 200 души, които настойчиво започнаха да внасят елемента с искането за моята оставка", каза още Йорданов.

На въпрос дали се чувства  виновен за Пламен Горанов Йорданов отговори: "Тогава няколко души се запалиха в България, някой да е поел отговорност? През 2013 г. във Варна беше извършен преврат. Целта беше овладяване на общината. Политическите опоненти разбраха, че не могат да ме премахнат от длъжността, за която варненци четири пъти ме избираха."

Тогава се искаше оставката на всеки един от общинските съветници, но те извървяха своя политически път нагоре, допълни още бившият кмет на Варна.

Йорданов каза и "името на човека, който тогава като репортер нанесе тежки щети на мен и семейството ми. По думите му Николай Бареков е признал в споразумение в съда, че е бил подведен и му се е извинил."

Затвориха пристанище Варна

Пристанище Варна е изцяло затворено за всички кораби, съобщиха за Радио „Фокус” – Варна от Координационния център на ...

Кирил Йорданов е убеден, че ще бъде подкрепен от онези варненци, които са разбрали какво е казал.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com