Кметове се обърнаха към партиите с искане за реформи

12195
Кметове се обърнаха към партиите с искане за реформи

Националното сдружение на общините в Република България (НСОРБ) изпрати послание към политическите партии, в което се обръща към тях с „надежда и предупреждение". Основното искане на кметовете е „децентрализацията и овластяването на гражданите да стане част от националните приоритети, по които да работи реално всяко следващо управление, независимо от неговия цвят".

Председателят на НСОРБ Тодор Попов заяви в Пазарджик, че настояват за законодателни промени, като бъде въведен общински подоходен данък за сметка на намаляване на националния, да се приемат нови закони за местното самоуправление, местните данъци и такси, които да дадат надеждна основа за самостоятелно и отговорно общинско самоуправление.

Кметове на среща с Бобева за газовата връзка с Гърция

Кмeтовете на Кърджали, Кирково и Момчилград разговаряха с вицепремиера Даниела Бобева за трасето на газовата връзка България-Гърция, ко...

Кметовете искат прозрачност в системата на управление на еврофондовете и настояват исканите реформи в местната власт да залегнат в предизборните платформи на партиите.

"Искаме ясни правила и единни стандарти за Оперативните програми и общ наблюдаващ орган", категорични бяха председателят на НСОРБ Тодор Попов и изпълнителният директор на сдружението Гинка Чавдарова. Двамата изтъкнаха, че местната власт е с най-високо доверие и поясниха, че докато България няма правителство, повторило мандат, то 50% от кметовете са преизбрани, и то не по веднъж, предава Дарик.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика