Кметовете на Кюстендил и Дупница канят на среща Местан

13865
Кметовете на Кюстендил и Дупница канят на среща Местан

Кметовете на общините Кюстендил и Дупница Георги Паунов и инж. Методи Чимев канят председателя на ДПС Лютви Местан за среща. На нея трябва да бъде обсъден проблемът с мандатите за народни представители от 10-ти Многомандатен избирателен район.

„Учтиво Ви каня на 22 октомври, сряда, от 11:00 часа в сградата на Общинска администрация – Кюстендил. Бих искал да обсъдим възможни решения по повод на създалото се обществено напрежение относно мандатите за народни представители от 10-ти Многомандатен избирателен район.

В ЦИК посрещнали протестиращите срещу Бат Сали дупничани със "Селяни!"

Днес ви молим, но утре няма да можем да спрем мъжете си, които са значително по-радикално настроени, каза пред сградата на ЦИК Румяна Т...

Уверени сме, че като лидер на политическа партия „Движение за права и свободи“ и като български гражданин няма да останете безучастен към възникналия проблем, предвид и широкия му обществен отзвук”, се казва в поканата.

Повече от 20 хиляди подписа събраха гражданите на двете общини против мандат на ДПС с 864 гласа от 61 528 гласували. От днес подписката започна на национално ниво, обясняват от община Кюстендил. (Те визират избрания от листата на ДПС в Кюстендил Александър Методиев-Бат' Сали - бел.ред.).

Подадено е искане за оспорване законността на проведените на 05.10.2014 г. избори за народни представители за 43-то Народно събрание в 136-те секции в Република Турция. Обществеността настоява да бъде променено разпределението на мандатите или ДПС да оттегли от парламента представителите си в листата за 10-и Многомандатен избирателен район.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика