Кметът на Галиче води съселяните си на море - преди изборите

19861
Кметът на Галиче води съселяните си на море - преди изборите

Кметът на село Галиче Ценко Чоков обещава да осигури почивка на море за съселяните си – точно преди изборите. Чоков всъщност още не се е кандидатирал за нов мандат, но се очаква той да го направи като независим кандидат, след като в предишни години е „играл” с ГЕРБ и ДПС, но заради скандалите около Чоков двете партии сега се отдръпват.

Според информация на Нова телевизия парите за екскурзията идват от джоба на Чоков. Той ще води на море около 200 души, но не е ясно кога точно. Но хората в Галиче не говорят за „инициативата”.

Избираме близо 3500 кметове наесен

Рекорден брой кметове избираме на местните избори наесен. Градоначалниците се увеличават, тъй като ще имаме право да избираме пряко рай...

Репортер под прикритие опита да се запише за почивката, но „изтърва срока”. Записващият споделя само, че само взема имена. Не се знае вземат ли се лични данни, лични карти.

Зад кадър хората споделят, че почивката ще е в Златни пясъци – в хотел на приятел на кмета. В село Галиче има обаче и поне един човек, който одобрява. Възрастен мъж е категоричен – който желае да уважи Ценко, да отиде на море. И добавя, че това не е начин да се купуват гласове – кметът няма да ни води в изборната стаичка за ръка, всеки си има глава на раменете, като гласува. Това е много хубаво, хората нямат пари за такава разходка, да идат, добави той. А млада жена хем казва, че това е далавера, хем заявява, че ще отиде на почивка.

Самият Чоков отказа да коментира инициативата си. Нищо не мога да кажа, не съм длъжен да обяснявам какво правя и какво не правя, обясни кметът. Той не обели и дума откъде са парите, дали това е „форма на благотворителност” или начин на купуване на гласове.

По закон инициативата на Чоков не е наказуема.

В Община Асеновград заличават само една адресна регистрация

Само една адресна регистрация в нарушение преди местните избори ще заличат в Асеновград, предава кореспондентът на Actualno.com в града...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика