Кметът на Кюстендил: В понеделник блокираме международни пътища

32315
Кметът на Кюстендил: В понеделник блокираме международни пътища
Снимка: БГНЕС

В понеделник ще бъдат блокирани международни пътища в знак на протест срещу преразпределението на гласовете от чужбина и изпращането на Александър Методиев от ДПС за депутат от Кюстендилския район. Това каза Петър Паунов, кмет на община Кюстендил. Той бе категоричен, че компетентните институции ще бъдат сезирани за подмяна на изборния резултат, предаде Фокус.

„Хората излизат и ще заявят позицията си. На клетвата на депутатите също ще бъдем на входа на парламента, за да заявим, че сред тях има такива, които не са избрани по волята на българските избиратели. В момента резултатите не отразяват истината и реалното разпределение на мандатите. Ще покажем, че духа на българина не е загубен“ категоричен бе Петър Паунов.

Дупничани излизат на протест срещу Бат Сали

На мирен протест на пл. "Свобода" в Дупница да се съберат всички, които изразяват недоволство от разпределението на депутатските мандат...

Той коментира, че изборният закон у нас не само не е съвършен, но и не се спазва. Кметът на Кюстендил посочи като пример стотиците жалби за нарушение в секциите в Турция и допълни, че резултатите от тях ще бъдат обжалвани.

„Вижда се огромният натиск, манипулацията и подмяната на резултатите. На това ще бъде сложен край. Всеки от нас иска да се спазват резултатите и за това трябва да има промяна на изборната система. В Кюстендил, а и в много други райони, хората не са гласували за ДПС и за това техните представители трябва да бъдат от там откъдето е гласувано за техни представители“, категоричен бе Паунов.

По думите му гражданите на Кюстендил са прави да негодуват срещу изпращането на представител на ДПС от техния регион, тъй като там партията е получила най-ниският резултат – 1,5 %. Паунов уточни, че в случая не става дума за лично отношение към Александър Методиев.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика