Коалиция между БСП и ГЕРБ ще събуди по невиждан начин протеста, каза Кутев

34879
Коалиция между БСП и ГЕРБ ще събуди по невиждан начин протеста, каза Кутев
Снимка: БГНЕС

Избори ще има в срока, който определи президента – между 28 септември и 13 октомври. Това каза червеният депутат Антон Кутев.

Кутев заяви, че няма затопляне на отношенията между БСП и ГЕРБ. На много хора им се иска, може би и сред нашите редици, добави той. Но ако ще има „подаване на ръка”, то няма смисъл от избори – коалиция и сега можем да си направим, подчерта Кутев в сутрешния блок на Нова телевизия. И добави – в рамките на този парламент няма как да има нова форма на управление. Най-сигурният начин да вдигнем протестите с нова сила е коалиция между БСП и ГЕРБ, каза Кутев.

Политолог: Кабинетът ще подаде оставка след месец

Предсрочни избори със сигурност ще има, но въпросът е кога. Това заяви в предаването „Това е България“ на Радио „Фоку...

За добро или лошо Сергей Станишев е най-успешният български политик в Европа, заяви Кутев. Станишев е лидер на ПЕС – това е изключително, а ние не го използваме, мъчим се да го съсипаме. Мисля, че след 20-30 години Станишев ще стои в исторически контекст за България – той водеше единственото правителство, при което имаше невероятен икономически растеж, продължи да реди дитирамби Кутев. На въпрос дали Станишев не си мнението много често, червеният депутат отвърна, че и Борисов, и Цветанов, и Плевнелиев го правят.

Емоционално напрежение в парламентарната група на БСП има, но чак разцепление – не, подчерта Кутев в коментар за разменените реплики между Татяна Буруджиева и Кирил Добрев, като Буруджиева нарече Добрев „цървул”.

Не мога да кажа кога ще се оттегли Станишев от председателското място в БСП – не съм му говорител. Отделно не мисля, че ще има конгрес в БСП преди избори в края на септември и началото на октомври, подчерта Кутев. И отрече, че може той самият да стане председател на БСП.

По отношение на Делян Пеевски и медийният бизнес Кутев призна, че може би е дошло време „Пеевските медии” да почнат да плюят БСП. Но аз не го разбирам неговия медиен бизнес – това е губещ бизнес, те работят на загуба, каза депутатът.

Плевнелиев призова партиите да не отстъпват от консенсуса на КСНС

Държавният глава Росен Плевнелиев призова да не се предоговаря постигнатият консенсус на заседанието на Консултативния съвет за нацио...

Сега по-остро бих поставил въпроса за Пеевски, тъй като неговата охрана месечно струва повече, отколкото средно получава един пенсионер през живота си, заяви Кутев. Средна пенсия от 250 лева месечно и ако приемем, че периодът за получаване е около 10 години, излизат 30 хил. лева, направи сметката Кутев.

На въпрос дали БСП се е скрила от Руси Статков заради „Булгартабак”, Кутев отговори, че не си спомня такъв разговор в Изпълнителното бюро на БСП. Осъзнавам, че имиджът на БСП страда от коалицията с ДПС. И не отговори дали БСП си затвори очите за източване на „Булгартабак” заради коалицията с ДПС. Кутев категорично заяви, че е мантра, че Доган управлявал България.

Според Кутев в последните дни целенасочено е имало опит да се събори КТБ, но има опит да се събори и друга банка, и банковата система. Има и опит да се бутне валутния борд. Прокуратурата да вземе да види кой го прави, а не да се занимава с Цветан Василев, завърши Кутев.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика