Коледните бонуси на магистратите дошли от спестени заплати

13325
Коледните бонуси на магистратите дошли от спестени заплати
Снимка: БГНЕС

6 млн. лв. коледни премии са си разпределили членовете на Висшия съдебен съвет и всички магистрати и служебни служители в страната. Това обяви представляващата съвета Соня Найденова. Според нея на човек се падат между 300-400 до 1000 лева.

Найденова обаче отбеляза, че правосъдният министър се е шегувал, че трябва тези бонуси да бъдат дарени. В ефира на bTV тя допълни, че единодушието за разпределението на икономисани средства е нормално. Най-малкото защото встрани от общественото внимание остават положителни процеси, за които не се говори. Говори се замо отрицателното.

Христо Иванов разкритикува решение на ВСС за нов софтуер

Министърът на правосъдието Христо Иванов остро разкритикува вчерашното решение на Висшия съдебен съвет за откриването на обществена пор...

ИТ специалистите са установили, че истемата за случайно разпределение на дела може да бъде манипулирана, призна представляващата ВСС. Тя допълни, че съмненията са били налице от миналата година, когато са започнали проверките. Сега те просто са били потвърдени. 

Констатирани бяха неща, за които няма обяснение. В това число - неспазване на поредността на делата, дела, които се разпределят в предходния ден, а трябва да са в същия ден и тн, обясни Найденова.

Трябва да бъдат намерени пари за изработването на нов единен централизиран софтуер. Неговата изработка е започнала още от миналата година. Обективни фактори обаче забавили процеса. На въпрос дали би дарила бонуса си, за да може системата да бъде изработена по-бързо, Найденова отговори: "Ще приема, че се шегувате". На което водещият отговори с: "Не се шегувам".

Относно първоизточника на нападките към съдебната ни система – френският посланик Ксавие дьо Кабан, представляващата ВСС посочи: „Убягна нещо много интересно от думите на френския посланик. Писмото, с което той сезира ВСС, беше получено, след излъчването на неговото интервю. Той сподели, че за тези негови протеснения и съмнение е разговарял дни по-рано с министъра на правосъдието. т.е. ние сме изгубили ценно време“.

ВСС образува дисциплинарно производство срещу съдия Ченалова

Висшият съдебен съвет образува дисциплинарно производство срещу съдия Румяна Ченалова. Причина за мярката са откритите нарушения и проп...

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика