Коритаров: Има много конкретна причина за убийството на Немцов

43540
Коритаров: Има много конкретна причина за убийството на Немцов

"Има много конкретна причина за убийството на Борис Немцов". Това заяви журналистът Георги Коритаров в студиото на Нова телевизия. Убитият опозиционер е бил не просто един от ярките опозиционери на Русия, а най-яркият жив представител и доказателство за това, че в Русия е имало и либерална алтернатиа за управление на страната.

"Немцов беше живото изобличение на зараждащия се руски нацизъм, чието най-крайно проявление са действията в Украйна", изтъкна Коритаров. Дори няма значение кои са преките извършители. Важни са последиците от отстраняването на такъв символ като харизматичния опизицонер.

Руските служби имат описание на убиеца на Немцов

Руските следователи са съставили словесен портрет на убиеца на опозиционера Борис Немцов въз основа на показанията на свидетелите &nda...

С унижожаването на Немцов изчезва доказателството срещу Владимир Путин. Тепърва ще стане ясно, че трябва да се засилват санкциите срущу Кремъл. Необходима е максимална изолация и в същото време консолидация на евроатлантическия свят, подчерта журналистът.

По думите му убийството на опозиционера се предхожда от други няколко екзекуции: Аслан Масхадов не беше просто президент, а потенциал за политически диалог. Журналистката Анна Политковская-символ на възможността в руското общество да се води полемика. Алексанъдр Литвиненко-доказетлство от най-интимната същност на Путин. Убиха и него.

Няма нищо случайно в тези доказателства. Немцов искаше да убеди света, че демокрацията ще бъде по-силна от нацизма. Ние трябва да имаме ситивата да видим този мрак. Следващата стъпка ще бъде много висока степен на разделение и противопостовяне, прогнозира Коритаров. Той е категоричен, че социалистическата партия, която е създала впечатление за модерност, сега е на дъното на евразийската ценностна система.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика