Корман Исмаилов: ДПС няма потенциал да предизвика предсрочен вот

23585
Корман Исмаилов: ДПС няма потенциал да предизвика предсрочен вот
Снимка: БГНЕС

В момента в известен смисъл ДПС е в сериозна политическа изолация. Това заяви в предаването „Конструкция“ по БНР председателят на Народна партия „Свобода и достойнство“ и член на Реформаторския блок Корман Исмаилов.

Според него Движението няма потенциал сега да предизвика предсрочни парламентарни избори. В допълнение беше обяснено, че партията на Местан не може да дойде и да управлява сама.

Исмаилов: ДПС налива много пари за гласовете от Турция

Корман Исмаилов, председател на Народна партия „Свобода и достойнство", част от Реформаторския блок, коментира пред БНР как гласу...

А в момента сме свидетели на това, че бившите партньори на ДПС по никакъв начин не биха приели такова нещо, добави Исмаилов. Той коментира, че натрупаната през годините власт, влияние и през корупция, контакти, през поставяне на поставени лица в различните институции и органи на властта, в това число и съдебната система, много са засили задкулисното влиянието на партията на Местан.

Председателят на Народна партия „Свобода и достойнство“ изказа мнение, че българският етнически модел не може да се използва за внос на ислямски тероризъм.

Той добави: "В България няма такава почва. Разбирането на исляма в нашата страна е много умерено, то е в една традиционна форма. Тя не е така идеологизирана. /…/ В момента има добро взаимодействие от страна на институции като Главното мюфтийство, което трябва да е първият буфер срещу подобни идеологизирани опасни течения, които могат да подведат определена група хора, взаимодействието на тази институция със службите, местните власти, и на по-високо ниво – политиците".

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика