Корнелия Нинова за 24-и май: Само образованият народ може да изгради силна държава

10986
Корнелия Нинова за 24-и май: Само образованият народ може да изгради силна държава

Депутатът от БСП Лява България Корнелия Нинова се обърна към колегите си в Народното събрание навръх празника на славянската писменост и култура. Тя присъства на тържественото честване за 24 май в София, което започна с шествие от Президентството и завърши при паметника на Светите братя Кирил и Методий пред Народната библиотека.

"Бих искала да се обърна към колегите, политици, и точно днес да им припомня, че ключовата дума за нас сега е "Образование", коментира Корнелия Нинова. - Защото само образованият народ може да има силна държава и работеща икономика. Защото образованият човек е свободен човек. Нека да поставим образованието на онова място, което му се полага, за да имаме силна държава!".

Пенсионните дружества имат 2 месеца, за да уеднаквят методиките си за доходността

Абсолютно не съм съгласна, че са неясни собствениците на пенсионните дружества. Знаем действителните им собственици. Това заяви председ...

Корнелия Нинова честити празника на всички българи и им пожела да не спират да се учат. "24 май е един от най-хубавите ни празници, в който се покланяме пред българските учители, пред хората на науката, изкуството, културата и духовността, каза още тя. - Бих искала да се обърна към всички тези будители с пожелание да имат кураж и да не се предават. Да не спират по пътя на учението, защото те имат много специална мисия - да бъдат духовни водачи. А аз зная, че на водачите никога не им е лесно. Трудно е, но ние, политиците, ще ви подкрепяме във вашата мисия".

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика