Костадин Паскалев също е в надпреварата за лидер на БСП

38337
Костадин Паскалев също е в надпреварата за лидер на БСП
Снимка: БГНЕС

Бившият вицепремиер в правителството на Симеон Сакскобургготски Костадин Паскалев, който бе и кмет на Благоевград, може да влезе в надпреварата за лидер на БСП. В Пиринско той има най-много номинации. Следват го Корнелия Нинова и Мая Манолова.

Фаворитът на Сергей Станишев - Драгомир Стойнев изос­тава в класацията.

Костадин Паскалев: В БСП има тежки критики към Станишев

Решенията, които Националният съвет на БСП взе на пленума си тази седмица са в съвсем различни направления от заявеното от лидера на па...

Кандидатурите ще бъдат гласувани на конференция на 24 юли, дни преди конгреса на столетницата. От Пиринско дават ясен знак на лидера си, че е направил „мечешка услуга" на енергийния министър, като е показал предпочитания към него.

Подобни сигнали се очакват поне от половината структури в страната, коментираха червени депутати. Корнелия Нинова все още официално не е заявила, че ще участва в надпреварата.

За разлика от нея вчера шефът на парламента Михаил Миков призна, че ако има достатъчно номинации, ще се включи в битката за първия пост в партията. Най-сериозно към бъдещо лидерство засега изглежда отношението на Мая Манолова.

В столетницата продължават да умуват и върху кандидатура за еврокомисар. На Станишев бил даден ясен знак, че ДПС след категоричния отказ да го подкрепи за премиер сега няма да му даде рамо и за пост в ЕК.

„Червен” конгрес на 27 юли и избор на нов лидер на БСП предложи Станишев

Лидерът на БСП Сергей Станишев предложи на 27 юли да се проведе конгрес на левицата, на който да бъде обсъдена кандидатура за нов предс...

Това е причината лидерът на левицата да декларира, че няма да става комисар. Щял да се бори за втори мандат шеф на ПЕС, пише "Преса".

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com