Красимир Ципов също губи поста си?

21008
Красимир Ципов също губи поста си?
Снимка: БГНЕС

Зам.-министърът на вътрешните работи Красимир Ципов ще бъде освободен от поста си в министерството след избирането на Румяна Бъчварова начело на вътрешното ведомство, твърди в. “24 часа”.

Само преди два дни Ципов бе едно от спряганите имена за нов министър, след като Веселин Вучков демонстративно хвърли оставка на заседанието на правителството. Номинацията му за заместник в МВР била лично на Вучков.

От ГЕРБ питат дали операцията в Лясковец не е правена заради телевизия

Второто наблюдение на дома на стрелеца от Лясковец Петко Савов Петков, извършено от цивилни полицаи на 13-ти март, е предупре...

Премиерът Бойко Борисов възнамерявал да смени всички хора, които са се ползвали с доверието на досегашния титуляр в МВР. Министър-председателят отново открито изрази възмущението си от “некоректното поведение” на вътрешния министър в оставка.

Всички рокади в сферата на сигурността обаче ще се случат следващата седмица. Още в началото ѝ премиерът ще внесе в Народното събрание официално предложение за освобождаването на Вучков и избирането на Бъчварова. След като бъде направен изборът на новия вътрешен министър, ще започнат и останалите рокади в сигурността. Засега единственият зам.-министър, който със сигурност остава на поста, е Филип Гунев.

Утре премиерът Бойко Борисов ще отиде в парламента, за да поиска оставките на главния секретар на МВР Светлозар Лазаров и на шефа на ДАНС Владимир Писанчев. Това съобщи самият той в профила си във Facebook.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика