Кунева: Взаимоотношенията между лидерите на коалиционните партии са ясни и колегиални

17921
Кунева:  Взаимоотношенията между лидерите на коалиционните партии са ясни и колегиални

Евентуалната коалиция с ГЕРБ е нещо, което е разделяло и продължава да разделя мнението вътре в Реформаторския блок. Не говоря за лидерите, говоря за членовете и симпатизантите, защото ние отразяваме тяхното мнение. Това каза председателят на „Движение България на гражданите“ Меглена Кунева в предаването „Тази неделя” на bTV.

Тя бе категорична, че Реформаторският блок е единен и стабилен, а взаимоотношенията между лидерите на коалиционните партии са ясни и колегиални. Въпреки това различията, като това за сътрудничество с ГЕРБ, са неизбежни, защото това са вижданията на самите избиратели. Именно това е причината за проведения вътрешнопартиен референдум, на който вече около 70% от избирателите на „България на гражданите“ са дали отговор на въпросите „Съгласни ли сте Реформаторският блок да участва в коалиционно правителство в рамките на новия парламент?“ и „С кои партии?“.

Димитър Танев е новият зам.-председател на ДБГ

Димитър Танев беше избран днес за заместник-председател на "Движение България на гражданите" на провеждащия се в Стара Загора Национале...

„Хората са наясно, че правителство трябва да има и то трябва да издържи в един пълен мандат, защото иначе няма как да излъчим стабилност, ако нещата ще се сменят и всяко следващо правителство има собствени идеи. На нас страшно много ни трябва котва, трябва ни стабилност и тя трябва да бъде наистина широка. Такива знаци се виждат в парламента, защото избирателят това иска“, заяви тя.

По думите й единственият успешен модел за съставяне на стабилно правителство е намиране на пресечна точка с останалите парламентарно представени политически сили, ясни приоритети и стабилен мандат.

„Това зависи от това как ще се развият разговорите вътре в самата партия, дали техните членове и ръководство са абсолютно убедени, че онези най-важни реформи, които Реформаторският блок предлага и които са продължение на това, което прави служебното правителство, могат да продължат. Правосъдието и икономиката ще бъдат във фокуса на вниманието на Реформаторския блок. Искам такава реформа, която да направи така, че всеки бизнес да се чувства нормално в България, правосъдие и икономика да вървят заедно, защото няма друг начин да се създадат работни места и сигурност.

Искам реформа, която да направи така, че механизмът за наблюдение на страната да падне, реформа, която да направи така, че „Шенген“ да се случи не само технически“, обясни Кунева.

Кунева: Ако има воля, няма непреодолими пречки между РБ и ГЕРБ

Ако има воля, няма непреодолими пречки между ГЕРБ и Реформаторския блок. Това заяви председателят на Движение „България на гражда...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика