Кунева: И тази пролет не се очаква решение за влизането ни в Шенген

12064
Кунева: И тази пролет не се очаква решение за влизането ни в Шенген

И през тази пролетна сесия страните членки няма да вземат решение за присъединяване на България и Румъния към Шенген. Това каза по време на блиц контрол в Народното събрание вицепремиерът Меглена Кунева.

„Не искам да давам прекомерни надежди, защото само една страна да е против и не можем да изготвим включване, а за съжаление тези страни са най-малко 4-ри към момента“, поясни тя.

Кунева: Кабинетът реши да пише антикорупционен закон

Правителството взе решение за написването на антикорупционен закон. Информацията съобщи вицепремиерът по координация на европейските по...

В момента сигурността е част от най-важните задачи за държавата. „България охраняване 8% от външната граница на ЕС“, каза вицепремиерът, цитиран от агенция "Фокус".

По повод борбата с корупцията тя изрази надежда, че ще има бързина в резултатите в тази сфера. В допълнение Кунева обясни, че не са необходими законодателни промени и ще може да се пристъпи към работа.

В бюджета за тази година няма предвидени средства за председателството на България на ЕС. Това каза още вицепремиерът. ТЯ допълни, че остават още две години и половина до председателството на страната ни на ЕС.

"Това е една страхотна възможност за България“, каза вицепремиерът Кунева. По думите й това е възможност да скрепим нашия административен капацитет, защото председателството ще дойде и ще си отиде, но наученото ще остане. Страните, които са минали през това казват, че това което остава е в административния капацитет.

Меглена Кунева: ЕС дава 258 млн. евро за граничните региони между България и Румъния

ЕС дава 258 млн. евро за граничните региони между България и Румъния. Това са възможностите по новата трансгранична програма Interreg з...

Изготвен е проектен план и въпросник относно състоянието на администрацията, инфраструктурата, обществените поръчки и програмата на председателството.

 

 

 

Кунева поиска ЕС да не обвързва Шенген с мониторинга

Вицепремиерът по европейската политика Меглена Кунева днес отново призова страните от Шенген да приемат България и Румъния - като стъпк...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика