Кунева: Искаме задължителни квоти за бежанци

3384
Кунева: Искаме задължителни квоти за бежанци
Снимка: БГНЕС

"Ние сме страна, която е много близо до граница на страна със сериозен приток на бежанци. Представете си, ако утре в България има повече бежанци и ние имаме над това, което би била нашата квота, ние ще искаме те да бъдат презаселени на други места тоест това пази нашия национален интерес", заяви вицепремиерът по координация на европейските политики и институционалните въпроси и лидер на "Движение България на Гражданите" Меглена Кунева при посещение в Благоевград днес.

В Благоевград Кунева се срещна с представители на гражданското общество за обсъждане на антикорупционни политики. Младежката организация на ДБГ стартира събитие за набиране на подписи в подкрепа по-строго антикорупционно законодателство, които връчиха на вицепремиера.

Митов: Турция е коректна, пази границата добре

Комуникацията ни с турската страна е постоянна и много добра. Вчера имахме разговори с посланика на Република Турция и днес продължиха....

"Много по-реактивни са, много по-бързи и не се страхуват да застанат на по-радикални позиции. Не се страхуват да предизвикат конфликт, да заявят мнението си. Аз смятам, че от такива гласове има нужда и поводът да го кажа е тяхната спонтанна и много бърза реакция" коментира Кунева.

"Подписката „Народът срещу корупцията"е изцяло тяхно дело. Казаха, че на всеки глас от НС, който гласува против или въздържал се по Закона за корупцията, те ще съберат 1000 гласа, които са „за", които подкрепят закона в отговор на това „не". Моята надежда е, че всеки който се явява на местните избори, всеки да може да каже,че няма нищо против да бъда проверен по Закона за корупцията. Това за мен ще е гаранция, че няма какво да крие и, че разбира, че това е един сериозен проблем на страната. Хората с повече власт и повече достъп до финансови ресурси, хора които знаят, че областите в които работят са рискови по отношение на корупцията, трябва да бъдат готови да поемат дума и да приветстват този закон, за да може да се има доверие в тях самите", изтъкна Меглена Кунева, предаде Дарик.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика